Voće koje će vam i ovoga ljeta otopiti kilograme

trešnje
29.06.2015.

Ljetna poslastica koja sagorijeva kalorije - trebate li poželjeti nešto više? Zato ovih 5 voćki obavezno uvrstite u svoj jelovnik tijekom ljetnih dana

Trešnje

Trešnje su prepune zdravih sastojaka za vaš organizam, a između ostaloga, pomažu u mršavljenju jer antioksidansi koje sadrži ovo voće doprinose sagorijevanju masti.

(Namirnice koje štite od sunčeva zračenja)

Lubenica

S obzirom na to da sadrži čak 92% vode odlična je za sagorijevanje kalorija, a ispitivanja su pokazala i da je taj proces brži ako jedete hranu koja sadrži veliku količinu vode, nego kada nakon obroka pijete vodu.

Maline

Maline su izvor vlakana koja pomažu u gubljenju suvišnih kilograma, i sprječavanju dobivanja dodatnih. Jedna čaša malina sadrži oko 8 grama vlakana, koje bi trebalo unositi na svakih 1000 kalorija. Ako recimo unosite 2000 kalorija dnevno, povećajte unos vlakana na 16 grama.

(Pročitajte i o ljekovitim svojstvima aloe vere)

Borovnice

Ako vježbate, tada se borovnice moraju naći na vašoj listi namirnica, jer sadrže antioksidanse koji smanjuju umor vaših mišića nakon napornog treninga.

Grejp

Voće koje isto tako trebate uvrstiti u prehranu, jer sadrži veliki postotak vode što ga čini izrazito djelotvornim u gubljenju kalorija i sagorijevanju masti.

Pripremila: P.O.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Vitki do proljeća: drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Provjerite trebate li baciti cijeli neseser: Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

Radi li se o slučajnoj sličnosti ili postoji stvarna veza između izgleda hrane i organa?

Mrkva u presjeku nalikuje na šarenicu, orah na mozak, grah na bubrege, no postoji li povezanost osim vizualne sličnosti?

Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Koji začin pomaže protiv upala, a koje su namirnice dobre za ljepotu i libido?

Ljepota i zdravlje dolaze kroz želudac! Koliko su vam poznate dobrobiti začina, napitaka i ostalih prirodnih dodataka prehrani koji nam stižu iz svih krajeva svijeta?

Kako pravilno očistiti lice i druga beauty pitanja: napokon odgovori na vječne dileme

Čak i ako ste uvjereni ste da znate baš sve o šminkanju, njezi kose i kože, za svaki slučaj provjerite imate li besprijekorne kozmetičke navike

▲ Povratak na vrh