Zašto je “staklena koža” nova beauty opsesija Korejki?

18.09.2017.

Koreankama je oduvijek važno da izgledaju mlađe i imaju sjajnu, svježu i njegovanu kožu pa su otkrile još jedan beauty trend za njegu kože lica

Korejke su poznate po tome da puno vremena posvećuju njezi kože, što se vidi na njihovim licima koja su gotovo savršene teksture. Posebna pažnja koju žene Dalekog istoka posvećuju svojoj koži i funkcionalni proizvodi koje koriste već neko vrijeme osvajaju svijet. Najnoviji trend koji nam stiže iz zemlje poznate po ženama s lijepom kožom je “glass skin” ili “staklena koža”.

Riječ je o idealnoj koži u Koreji – čistoj, bez otvorenih pora, blistavoj i svijetloj poput stakla. Alica Yonn, osnivačica online trgovine Peach &Lilly, objasnila je kako je za postizanje ovakvog sjaja lica potrebna dugoročna predanost.

“Staklena koža je znak mladosti i ne dolazi preko noći, nego zahtjeva dosljednost koja u konačnici daje mladenačku teksturu kože. Osim što se koža hrani iznutra, za ovakav efekt potrebna su dva koraka. Za početak piling kojim se uklanjanju mrtve stanice kože i dobiva se glatka tekstura, a nakon toga hidratantni serum koji joj daje sjaj”, kaže Alicia.

U galeriji vam donosimo preparate kojima možete postići “staklenu kožu”:

Piše: B.P.
Foto: Instagram/Press

Pročitajte i...

Novi trend u make-up svijetu: bijeli eyeliner

Must-have u svakoj kozmetičkoj torbici

Što je zapravo mineralna šminka?

Prednosti i mane mineralne kozmetike

Teško je ne primjetiti novu naj trendi frizuru

Ako tražite inspiraciju za novu frizuru, s ovom ćete teško pogriješiti

Boje za kosu koje će obilježiti ljeto pred nama

Savršen trenutak za malo promjene

▲ Povratak na vrh