Detoksikacija organizma juhama

26.02.2014.

Istražili smo novu dijetu 'Soup Cleanse' koja će demistificirati jednodnevnu detoksikaciju

Dijeta sokovima i juhama još je do nedavno bila rezervirana za ‘new age’ čudake, a Judith Newman je prije četiri godine detoksikaciju sokovima nazvala “čudnim i zelenim iskustvom” na portalu The New York Times. Sokovi više nisu u modi, a na red su došle juhe.

U potrazi za prehranom bogatom vlaknima, a niskog glikemijskog indeksa, Lucinda Duncalfe, koja je inače vlasnica lanca Real Food Works koji zaposlenim Amerikancima dostavlja zdravu hranu, i njen tim osmislili su ‘Soup Cleanse‘. Jednodnevni režim sastoji se od šest organskih juha bez glutena, soje ili proizvoda životinjskog porijekla. Povrtne juhe mogu se jesti tople ili hladne, dan ili dva nakon što vam ih dostave na kućnu adresu (stižu polu-smrznute).

No, može li vam jednodnevna dijeta zaista pomoći? Možda, tvrdi Kerry Bajaj iz njujorškog Eleven Eleven Wellness centra. “Vaš probavni sustav malo će se odmoriti jer ako promijenite prehranu na jedan dan, rezultati su samo privremeni.”

Ipak, Bajaj se sviđa ideja prehrane juhama. Napomenula je da juhe imaju više vlakana i niži glikemijski indeks nego sokovi, a i sviđa joj se što se ‘Soup Cleanse’ fokusira na svježe organsko povrće. Uvijek je dobro paziti na to što unosite u vlastito tijelo, posebno u ovim zimskim mjesecima.

Iako nam u Hrvatskoj nije dostupna dostava ovih juhica, s obzirom na jednostavnost namirnica, i vi možete isprobati jednodnevnu detoksikaciju. Javite nam rezultate!

Izvor: Elle.com
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Što je «skin fasting» i trebate li ga isprobati

Privremeno napuštanje beauty rutine može biti melem za izmorenu kožu, ali nosi i neke opasnosti

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

Savršen detoksikacijski napitak za subotnje jutro

Ovaj odličan napitak s đumbirom i kurkumom će vas razbuditi, ali i pročistiti organizam

Odlični recepti za detox vodu koja će vam pomoći na putu do ravnog trbuha

Ove kombinacije zdravih namirnica s vodom potaknut će vašu probavu, izbaciti toksine iz organizma i pomoći vam pri mršavljenju

PREPORUKA Crna limunada za proljetnu detoksikaciju

Znamo da zvuči čudno, ali to nikako ne znači da ovaj napitak nije ukusan

▲ Povratak na vrh