Najbolji način da se zaštitite od prehlade

01.02.2021.

Jeste li znali da se većina zaraznih bolesti prenosi rukama? Stoga je higijena ruka najefikasnije oružje u borbi protiv virusa. Zahvaljujući formuli trostrukog djelovanja, Sanytol gel za dezinfekciju ruku čisti i dezinficira ruke u 30 sekundi te uklanja 99,9 % bakterija, virusa i gljivica.

Jeste li znali da se 80% infekcija prenosi rukama? Njihova dobra higijena dovodi do 65% manje infekcija. Ruke i nokti najizloženiji su djelovanju mikroba. Na njima se, zapravo, zadržava znatan broj (104 do 108 po kvadratnom centimetru) potencijalno opasnih mikroorganizama, i to zbog izravnog ili križnog kontakta ili onečišćenjem u zraku.

Opasnost je u jednostavnosti i brzini kojom ćemo ih rukama prenijeti i zaraziti sve što dodirujemo. Primjerice, procjenjuje se da osoba stavlja ruke u usta barem dva puta tijekom jednog sata.

Uzročnici infekcija su bakterije, virusi, gljivice i drugo, a prisutni su u vodi, zraku i okolini bolesnika, koji i sam može biti izvor zaraze. Dezinfekcija je postupak kojim se eliminira većina ili svi patogeni mikroorganizmi. Higijena ruku najvažniji je i najjednostavniji način sprečavanja infekcija i širenja bakterija. Doista, ruke su prvi posrednik u onečišćavanju (75% infekcija prenosi se rukama) pa se tako osam od deset bolesti može izbjeći pravilnom higijenom.

Sanytol je razvio niz dezinfekcijskih sredstava za čišćenje ruku radi zaštite od bakterija. Sanytol gel za dezinfekciju ruku čisti i dezinficira u 30 sekundi. Zahvaljujući svojoj formuli trostrukog djelovanja, uklanja 99,9% bakterija – Candidu albicans, virus gripe H1N1, salmonelu, E. coli, listeriju, viruse herpesa, Staphylococcus aureus i humani koronavirus 229E. Jednostavan je za korištenje, ne treba ga ispirati, ne lijepi se za ruke, ne sadrži alergene, dermatološki je testiran te je nježan za ruke zbog hidratantne i hipoalergenske formule s prirodnim mirisom zelenog čaja. Sanytol gel za dezinfekciju ruku dolazi u pakiranju od 75 i 250 ml. Gelovi za trenutačnu dezinfekciju ruku idealni su za cijelu obitelj jer su jednostavni za uporabu u bilo kojoj situaciji. Iznimno ugodna mirisa, ovi gelovi za dezinfekciju ostavljaju osjećaj svježine na rukama.

Upravo zato i u našoj redakciji ove zime koristimo ove dezinficijense za ruke kako bismo smanjili rizik od zaraze te tako držali pod kontrolom prehladu i viroze. Nakon svakog kontakta s drugim ljudima, kao i nakon korištenja pametnih telefona i računala valjalo bi dezinficirati plohe, a upravo nam u tome pomaže Sanytol dezinficijens u pakiranju od 250 ml za raskošno korištenje u svakom trenutku.

Zaštite sebe i svoje bližnje ove zime uz Sanytol gel za dezinfekciju ruku. Upravo ovaj dezinfekcijski gel za ruke u praktičnom putnom pakiranju (75ml) časopis Story donosi na dar čitateljima u izdanju koje je od 27. siječnja na kioscima. Požurite po svoj primjerak jer je Story + dar Sanytol gel za dezinfekciju ruku u prodaji u ograničenim količinama.

Foto: Profimedia, Shutterstock

Pročitajte i...

story kuponi

Najpovoljniji proljetni shopping uz STORY kupone

NE PROPUSTITE! U novom broju časopisa Story pronađite kupone za proljetni shopping u trgovinama diljem Hrvatske! Ne propustite najpovoljniju kupnju od 14. do 20. travnja uz 30% popusta, a uz PBZ CARD Premium Visa karticu ostvarite dodatne pogodnosti – 40% popusta u subotu, 17. travnja!

story shopping fest

Pripremite se za fantastičan shopping: U srijedu kreće Story Shopping Fest!

NE PROPUSTITE! Fantastična kupnja s popustima do 40% uz časopis Story očekuje vas ovog tjedna, od srijede 14. travnja, diljem Hrvatske. Samo uz Story potražite shopping kupone s neodoljivim popustima na dar i pripremite se za nezaboravnu kupnju na više od 500 prodajnih mjesta diljem Hrvatske

Sandra Lončarić: 'Status nacionalne prvakinje drame mi je vjetar u leđa'

Glumica Sandra Lončarić je za časopis Story otvorila dušu u ekskluzivnom intervjuu. Potražite novi broj na svim kioscima od danas, 7. travnja

Ne propustite Storyjev uskrsni koncert iz Zagrebačke katedrale

Pogledajte jedinstveni Storyjev uskrsni koncert u nedjelju, 4. travnja, u 18 sati iz ranjene Zagrebačke katedrale na portalu Story.hr kao podsjetnik na nadu u bolje sutra.

Inspirativne ideje za makeover doma potražite u prilogu Story Home - dar uz novi Story!

Unesite prirodu u svoj prostor i otvorite vrata novom stilu! Specijal časopisa Story za proljetni makeover doma donosi originalne savjete te najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera na 24 stranice. Novi Story i poseban prilog Story Home na dar potražite na svim kioscima od srijede, 31. ožujka

▲ Povratak na vrh