Siti od fotografija

Siti od fotografija
20.09.2014.

Dijeta od nula kalorija sastoji se listanja fotografija hrane

“Osjećajte se sito i gubite težinu” obećanje je gotovo svake dijete ali novo istraživanje pokazuje da bi ono moglo postati istinito. Na sveučilištu Brigham Young znanstvenici su otkrili da samo gledanje fotografija hrane kakvu priželjkujemo (slana, slatka, kisela) može dovesti do zasićenja zbog čega vam se više neće jesti “nešto slatko”.

Ali ako ste ikad prošli kraj reklame s fotografijom slasnih krumpirića, hamburgera ili kave sa šlagom i cijeli dan sanjarili o brzoj hrani, zasigurno mislite da ovo ne može biti istina. Ipak, postoji kvaka!

Jedna ili dvije fotografije neće pomoći, ali nekoliko stotina bi moglo. Što su više pojedine vrste hrane volonteri gledali, manje su je željeli. Drugim riječima, ako imate strpljenja listati kuharice sa slasticama svaki put kad poželite čokoladnu tortu, ovo je trik kao stvoren za vas.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

12 otkačenih Instagrama koji spajaju umjetnost i hranu

Naše dvije najdraže stvari ikad spojene u dvanaest nadrealnih profila koji će vam uljepšati život

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

Vikend dijeta: što trebate znati o načinu prehrane 5:2?

Svi detalji tehnike koja jamči stabilan i vidljiv rezultat

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

▲ Povratak na vrh