Jeste li čuli za SUP jogu?

22.07.2018.

Zbog poteškoća s održavanjem ravnoteže ova vrsta joga je fizički vrlo zahtjevna

Znojenje u zatvorenoj teretani na plus 35 stupnjeva zvuči kao odlična izlika za nevježbanje. Uz SUP jogu takvih problema nema. U pitanju je joga koja se može izvoditi u bazenu, na moru ili jezeru, a za nju vam je potreban Stand Up Paddle Board ili skraćeno SUP.

Daska nalik onoj za jedrenje, no nešto šira i stabilnija, izvorno se koristi za veslanje, no pokušate li na njoj vježbati jogu dobit ćete itekakav trening svih mišića. Zbog nestabilnosti koja se događa zbog stajanja na dasci koja nije mirna, pogotovo ako je more malo valovito, potrebno je aktivirati znatnu količinu energije kako bi se moglo izvoditi joga položaje bez padanja u vodu. Stoga je SUP joga odlična vrsta fitnessa, a osim isklesanog tijela omogućuje i ravnomjerno tamnjenje kože. Naravno pri tom se ne smije zaboraviti namazati s vodootpornom zaštitom protiv štetnih sunčevih zraka.

Koliko je SUP joga postala popularna najbolje svjedoči velika količina Instagram objava.

 


Piše: V.S.
Foto: Instagram/ @socalpaddleyoga

Pročitajte i...

marilyn monroe

Kako je Marilyn Monroe održavala svoju figuru pješčanog sata?

Jesu li savjeti jedne od najljepših žena svih vremena primjenjivi danas?

sensa dan

Dođite na najveći festival vitalnosti na otvorenom: Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

Najveći hrvatski festival zdravlja, ljepote i vitalnosti na otvorenom stiže nam uljepšati i ovo ljeto! Kao i svake godine, očekuju vas besplatne radionice joge, zvučne kupke i meditacija te čitav niz predavanja na temu osobnog rasta i razvoja. Posvetite vrijeme sebi i svojim užicima!

Po uzoru na Kate ili Meghan - koji vam stil vježbanja više odgovara

Dvije vojvotkinje, dva sasvim različita pristupa fitnessu

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

▲ Povratak na vrh