Vježbanjem do posla, bolje plaće i…

Z&F Job 78748395
14.11.2013.

Može li nam se trud uložen u zdrav stil života i postizanje vitkog izgleda na kraju doslovno isplatiti?

Kao zagovornici umjerenog stila života, zalažemo se za postizanje ravnoteže u svemu, osobito kad je na kocki tako neprocjenjiva vrijednost poput zdravlja.

Čak 91% žena smatra da društvo diskriminira pretile osobe, dok ih 81% misli da se mršave lakše zapošljavaju

Baš kao što u stvarnom životu ne smatramo održivim i perspektivnim fotošopirani ideal ženskog tijela, ne bismo ulagali ni u suvišne kilograme.

Pet-šest kilograma viška smatramo dobrodošlim zalihama koje ćemo lako istopiti kada to doista čvrsto odlučimo (zar ne ;).

Zanimljivo je da, prema podacima iz britanskog Ellea, čak 91% žena smatra da društvo diskriminira pretile osobe, dok ih 81% misli da se mršave žene lakše zapošljavaju.

Primjeri uspješnih žena

Pripadate li većini koja svaki mjesec čvrsto odluči da će početi paziti na svoje zdravlje i izgled, da će redovito odlaziti u prirodu, teretanu i fitness-dvoranu, i svaki put uspije prekršiti obećanje dano samoj sebi? Možda vas na odlučniju akciju motiviraju primjeri slavnih i uspješnih žena.

„Vježbanje je sastavni dio moje svakodnevice. Njime ne održavam samo kondiciju i liniju. Redovita tjelovježba pomaže mi da se fokusiram na svoj posao, daje mi energiju da ispunim sve ostale dnevne obaveze“, otkriva megauspješna „carica cipela“ Tamara Mellon, kreativna direktorica brenda Jimmy Choo.

Podjednako uspješna, ali medijski manje eksponirana suvlasnica progresivnog i rijetko inovativnoga kozmetičkog brenda Urban Decay, uvijek nasmiješena Wende Zomnir.

Ona tvrdi da postoji neraskidiva veza između njezine fizičke aktivnosti i posla. Bez obzira na gužvu u kojoj se nalazila, uvijek nađe vremena da tri-četiri puta na tjedan otiđe na sat joge ili trčanja, da biciklira ili igra tenis.

‘Bez vježbanja ne bih mogla funkcionirati. Zbog njega se osjećam smireno i dobro u svojoj koži, čini me samopouzdanom na poslu. Održava me zdravom, snažnom i mentalno uravnoteženom u svakom aspektu života’, kaže vlasnica brenda Urban Decay.

Tko zna, možda se i vama tijekom trčanja ili rolanja dokotrlja sjajna poslovna ideja. U svakom slučaju, možete biti sigurni da ćete vježbanjem probuditi uspavanu zvijer u sebi koja će preporoditi vaš intimni život.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Getty Images

 

Pročitajte i...

Adele, jesi li to ti?

Minimalno pedeset, a vjerojatno i više. Toliko je kilograma izgubila britanska pop zvijezda Adelle, koja se topi sa svakim svoji novim Instagram postom…

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

Znate li koji stil yoge izabrati za sebe?

Donosimo kratki vodič za sve buduće vježbače najpopularnijeg treninga na svijetu

Znate li zapravo razliku između joge i pilatesa?

Instruktorica pilatesa Laura Schauperl objasnila nam je koji trening odabrati

Trčanje zimi? Zašto ne!

Vanja Knežević otkriva čari zimskog trčanja

▲ Povratak na vrh