Vrijeme je za boksačke rukavice

08.12.2019.

Q BOX-boks, yoga i aerobik u jednom

Prije desetak godina Adriana Lima je izjavila: „Da nisam model, bila bih boksačica“. Nije ni čudo što se nekad zaštitno lice Victoria’s Secret branda zaljubila u ovaj sport. Osim što je zabavan, boks nam pomaže da dođemo do vrhunske forme. To najbolje zna fitness instruktorica i influencerica, Diana Krznarić, poznatija kao QueenFit.  Upravo ona je nedavno osmislila novi program vježbanja koji je spoj borilačkih sportova, yoge i aerobika.

Zašto se žene tako brzo zaljube u boks?

Moć!! Zato jer se osjećaju moćno nakon treninga, za vrijeme treninga i u vrijeme kada obavljaju 100 privatnih stvari. Kroz boks žene zavole svoje tijelo i žele serotoninom ispunjenu dušu i tijelo u svakom trenutku. U današnje vrijeme biti fit znači brinuti se o sebi kroz vježbanje, zdravu prehranu i kroz navike koje nas čine sretnima i to je upravo boks. Ovakvom vrstom vježbanja postiže se veće samopouzdanje, samopoštovanje te mentalna živost. Povećava se osjećaj odmorenosti i sposobnost  upravljanja stresom.

Koliko dugo nam treba da naučimo osnovne pokrete?

Žene vrlo brzo usvoje osnovne pokrete boksa, već i kroz nekoliko treninga. Naravno, tehnički elementi se uče svakim treningom i poboljšavaju se finese, ali generalno žene već kroz prvih mjesec dana treniranja mogu odraditi zadani trening i sve što se od njih zahtijeva.

Koji mišići najviše rade u boksu?

SVI MIŠIĆI! Tajlandski boks je borilačka vještina gdje su dozvoljeni udarci rukama i nogama uz uporabu koljena, laktova što čini razliku od ostalih sličnih sportova. Kroz sistematizaciju treninga uključeno je cijelo tijelo što aktivira sve mišiće, topi kalorije te izgrađuje predivnu figuru. Boks za žene nije ni malo grub sport već je vrlo zabavan te ujedno kroz visoki intenzitet i snagu vlastitog tijela postiže se u kratkom roku izvrsna kondicijska sposobnost. Također ovakav tip treninga zahtjeva i poboljšava vrlo izražen fokus te mentalnu stabilnost i jačinu.

Nedavno si osmislila i novi oblik vježbanja Q BOX?

Tako je. Q BOX je fitness inovacija namjenjena ženama koje su u deficitu s vremenom te u svakodnevnoj rutini i obavezama izgube sebe. Specifična metoda treniranja koja se sastoji od više sportskih disciplina: tajlandskog boksa, snage vlastitog tijela, aerobika i yoge.Cilj Q BOX metode treniranja je osnažiti žene svih dobnih skupina te pomoći pri transformaciji ne samo tijela već i načina života. Trening je osmišljen za potpuno novi lifestyle te inspiracija ženama da probude najbolju verziju sebe te uživaju u endorfinima već nakon prvog treninga. Ključ uspješnosti leži u raznolikosti jer sinergijom boksa, aerobika, snage i yoge potiće se brže sagorijevanje kalorija te rapidno doprinosi bržim i vrhunskim rezultatima.

Koje su glavne prednosti ovog treninga?

Benefiti Q BOX treninga su otpuštanje stresa, proizvodnja hormona sreće, povećanje snage, koordinacije, motorike, izoštravanje refleksa, samopouzdanje. Sve su to samo neki od mnoštva elemenata stvaranja novih navika za zadovoljniji životni stil snažne i moćne žene. Dokazano je da konzistentnost ovakvog treninga aktivira meditativne prednosti jer trening nikada nije samo fizičko tijelo već cjelokupan proces rada na sebi i jačanja najsnažnijeg mišića zvan “self respekt”.

Piše: Aleksandra Milinković

Fotografije: jk foto, Tina Kadoić

Pročitajte i...

Provjerite trebate li baciti cijeli neseser: Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

7 navika koje vas čine starijom nego što jeste

Savjeti za zdraviji i mlađi izgled

Kako pravilno započeti dan?

Doručak je s razlogom najbitniji obrok u danu

Zobeno mlijeko - koja je korist napitka koji možete napraviti i sami?

Sve što trebate znati o biljnim alternativama kravljem mlijeku

Sami kod kuće pripremite popularne bagelse. Možete vi to

Donosimo vam sjajan recept za popularna peciva

▲ Povratak na vrh