Zašto hrana izgleda tako dobro na profesionalnim fotografijama?

19.04.2018.

Otkrivamo vam tajne fotografiranja hrane koje će vas šokirati

Jeste li se ikada zapitali kako kockice leda prežive cjelodnevna snimanja? Ili zašto hamburgeri izgledaju gotovo plastično na fotografijama? Naravno svi profesionalni fotografi se oslanjaju na photoshop, ali mi vam donosimo i ostale trikove kojima se fotografi služe kako bi dobili savršenu fotografiju hrane.

Juha

Jeste li se ikada zapitali zašto povrće i rezanci na fotografijama plutaju na površini juhe, a u vašem tanjuru potonu? Razlog tome je mala platforma koju fotografi stave na tanjur i zatim na njega stave povrće i druge sastojke kako bi postigli da ostanu na površini.

Kockice leda

Teško da bi pravi led preživio vruća studijska svjetla tako da jednostavan trik kojim se fotografi služe je taj da koriste lažne kockice leda napravljene od plastike.

Roštilj

Ako ste se ikada pitali kako postići savršene grill crte na mesu i povrću sada ćete i saznati. Trik koji fotografi koriste je taj da linije iscrtaju markerom ili tušem za oči.

Savršeni hamburger

U slučaju hamburgera najčešće je najveći sraz između onog što vidite na fotografiji i onog što dobijete na tanjuru. Iako je većina hamburgera na fotografijama plastično, iznenadili biste se da primjerice McDonald’s ima obavezu koristiti iste sastojke u proizvodu koji je na fotografiji i proizvodu koji poslužuju.

Sirup na palačinkama

Iako čak i ne izgleda lažno, sirup koji fotografi koriste na palačinkama je zapravo motorno ulje zbog svoje gustoće koja može preživjeti cjelodnevna snimanja.

Svježe jagode

Teško je postići savršenu crvenu boju jagoda, posebice kada nije njihova sezona. Kako bi se postigla savršena crvena boja jagode se ispiru hladnom vodom i limunom, a zatim se boja lakom za nokte ako je potrebno.

Piše: A.S.

Foto: @evergreenkitchen

Pročitajte i...

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Što je Slow TV i svjedočimo li nekom novom pokretu?

Kako je odjednom poraslo zanimanje za posve "obične" stvari?

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

Upomoć, kolega mi je seronja

Uspostaviti dobre odnose s bližnjima i držati na udaljenosti toksične osobe nije lako, ali izbjeći zamku da se u interakciji s drugima i sami ne pretvorimo u bezveznjaka - prava je umjetnost! 

▲ Povratak na vrh