Zašto hrana izgleda tako dobro na profesionalnim fotografijama?

19.04.2018.

Otkrivamo vam tajne fotografiranja hrane koje će vas šokirati

Jeste li se ikada zapitali kako kockice leda prežive cjelodnevna snimanja? Ili zašto hamburgeri izgledaju gotovo plastično na fotografijama? Naravno svi profesionalni fotografi se oslanjaju na photoshop, ali mi vam donosimo i ostale trikove kojima se fotografi služe kako bi dobili savršenu fotografiju hrane.

Juha

Jeste li se ikada zapitali zašto povrće i rezanci na fotografijama plutaju na površini juhe, a u vašem tanjuru potonu? Razlog tome je mala platforma koju fotografi stave na tanjur i zatim na njega stave povrće i druge sastojke kako bi postigli da ostanu na površini.

Kockice leda

Teško da bi pravi led preživio vruća studijska svjetla tako da jednostavan trik kojim se fotografi služe je taj da koriste lažne kockice leda napravljene od plastike.

Roštilj

Ako ste se ikada pitali kako postići savršene grill crte na mesu i povrću sada ćete i saznati. Trik koji fotografi koriste je taj da linije iscrtaju markerom ili tušem za oči.

Savršeni hamburger

U slučaju hamburgera najčešće je najveći sraz između onog što vidite na fotografiji i onog što dobijete na tanjuru. Iako je većina hamburgera na fotografijama plastično, iznenadili biste se da primjerice McDonald’s ima obavezu koristiti iste sastojke u proizvodu koji je na fotografiji i proizvodu koji poslužuju.

Sirup na palačinkama

Iako čak i ne izgleda lažno, sirup koji fotografi koriste na palačinkama je zapravo motorno ulje zbog svoje gustoće koja može preživjeti cjelodnevna snimanja.

Svježe jagode

Teško je postići savršenu crvenu boju jagoda, posebice kada nije njihova sezona. Kako bi se postigla savršena crvena boja jagode se ispiru hladnom vodom i limunom, a zatim se boja lakom za nokte ako je potrebno.

Piše: A.S.

Foto: @evergreenkitchen

Pročitajte i...

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Gastro put oko svijeta uz čovjeka koji je postao chef sa samo 15 godina

Vežite pregače - polijećemo! Naš je 'pilot' ovaj put fantastični Gaz Oakley, popularni veganski chef iz Walesa, koji je u kuharici 'Moja zelena kuhinja' sakupio specijalitete, sastojke i arome iz cijelog svijeta

Pet lakih recepata za grickanje bez grižnje savjesti

Jedino što vam posljednjih tjedana osvjetljava život jest lampica frižidera?  Obožavate grickati uz tv usprkos grižnji savjesti koja paralelno gricka vas? A što da netko mahne čarobnim štapićem i – sva krivnja nestane?!

Vitki do proljeća: Drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Koji začin pomaže protiv upala, a koje su namirnice dobre za ljepotu i libido?

Ljepota i zdravlje dolaze kroz želudac! Koliko su vam poznate dobrobiti začina, napitaka i ostalih prirodnih dodataka prehrani koji nam stižu iz svih krajeva svijeta?

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

▲ Povratak na vrh