Zvijezde u vratolomnim joga položajima

17.07.2018.

Marilyn Monroe, princeza Diana, Madonna, Mick Jagger, Sting i Eva Longoria samo su neka od imena s dugačkog popisa poznatih zaljubljenika u jogu

Pomicanje vlastitih granica je jedna od čari joge kojoj nisu odoljele ni najveće zvijezde. Marilyn Monreo, princeza Diana, Sting i Madonna među prvima su bili ambasadori ovog drevnog načina vježbanja koji krijepi duh i tijelo.

Instagram danas vrvi fotografijama poznatih koji se žele pohvaliti uspješnim ovladavanjem naprednih inverznih joga položaja, kao što su stoj na glavi, rukama ili podlakticama.

U vrijeme kada se žene nisu pretjerano bavile tjelovježbom Marilyn Monreo je bila svojevrsan “fitness freak”, a prve fotografije na kojima pozira u joga asanama datiraju iz davne 1948. godine.

Pokojna princeza Diana je bila ljubiteljica joge, a na ovoj rijetkoj fotografije je ulovljena u položaju koji se zove Natarajasana ili položaj plesača.

Isklesanu liniju i snagu koja joj omogućuje da izdrži naporne nastupe Madonna već godinama postiže među ostalim i predanim vježbanjem joge. Ovo je jedna od davnih fotografija koja vrlo dobro pokazuju da kraljica popa jogu nikada nije shvaćala olako.

Objavu dijeli S VM (@s_vermac) Tra 22, 2018 u 3:10 PDT

 

Na ovoj davnoj fotografiji mladi Mick Jagger je u položaju svijeće koja se smatra jednom od iznimno učinkovitih položaja kada su u pitanju zdravlje i pomlađivanje.

 

Robert Downey na fotografiji demonstrira položaj Utpluthih. Za ovaj balans na rukama je potrebno imati dovoljno otvorene kukove kako bi se moglo ugodno boraviti u lebdećem položaju lotusa. Osim što otvara kukove položaj osnažuje ramena i ruke i trbuh.

Objavu dijeli S VM (@s_vermac) Tra 21, 2018 u 7:49 PDT

 

Sting je bio među prvim poznatim promotorima joge, a na fotografiji demonstrira Padmasanu, odnosno položaj lotusa.

Eva Longoria jutra voli provoditi prakticirajući Acro jogu. Njezina verzija inverznog položaja olakšana je asistencijom partnera koji je podržava.

Izabel Goulart svoju isklesanu liniju dijelom može zahvaliti i jogi. Njena omiljena asana je stoj na glavi kojim se jača područje ramena i nadlaktica, trenira ravnoteža i fokus.

Halle Berry je također velika ljubiteljica joge, osim što se može pohvaliti isklesanom linijom i stajanjem na glavi, naglašava i važnost meditacije koja joj omogućuje da unaprijedi svoje mentalne sposobnosti.

 

 

Piše: V.S.

Foto: Instagram/ Profimedia

Pročitajte i...

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

Znate li koji stil yoge izabrati za sebe?

Donosimo kratki vodič za sve buduće vježbače najpopularnijeg treninga na svijetu

▲ Povratak na vrh