Znate li što je to konturiranje kose? Način da istaknete prednosti i sakrijete mane svog lica

20.05.2020.

Sarah Jessica Parker tim se trikom služi već godinama kako bi vizualno popunila svoje duguljasto lice: plavi pramenovi u donjem dijelu kose njezine obraze čine punijima, dok tamniji izrast uz korijen odvlači pažnju od prilično špičaste brade

Konturiranje je, ukratko, šišanje, tehnika bojanje i oblikovanje svjetlošću i sjenkom kako bi se postigao određeni vizualni efekt tj. vizualno promijenile crte lica. Uz mudro konturiranje kose, svoje lice možemo suziti, prošiti, smanjiti čelo, ublažiti oštre crte lica…Frizeri objašnjavaju u čemu je poanta: želimo li sakriti neke dijelove lica, to možemo postići kosom, njezinom gustoćom i sjenkom, dok istovremeno treba pustiti svjetlost na ona mjesta koja želimo naglasiti. Zagovornik ovakvog bojanja kose je Nick Penna, vlasnik poznatog frizerskog salona u Bostonu, koji objašnjava: “Osvjetljavanje i bacanje sjene na određene dijelove kose može dovesti do iluzije različitog izgleda lica, ovisno o tome što se želi naglasiti. Na primjer, ako netko ima duguljasto lice, svjetliji pramenovi uz rub lica mogu dati dojam širine, dok bi žene s jakom čeljusti, obrnuto, trebale imati svjetlije pramenove uz tjeme, a tamnije uz čeljust. Za visoko čelo idealni su ombre pramenovi koji bacaju fokus na donji dio lica, do je za široko lice dobro da su pramenovi uz njegov rub tamniji.”.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Ovih 7 fantastičnih žena stari sa stilom. Mudro zbore, poslušajte ih

“Darling, learn these two words: Fuck. Off.” - Helen Mirren

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

▲ Povratak na vrh