Znate li što je to konturiranje kose? Način da istaknete prednosti i sakrijete mane svog lica

20.05.2020.

Sarah Jessica Parker tim se trikom služi već godinama kako bi vizualno popunila svoje duguljasto lice: plavi pramenovi u donjem dijelu kose njezine obraze čine punijima, dok tamniji izrast uz korijen odvlači pažnju od prilično špičaste brade

Konturiranje je, ukratko, šišanje, tehnika bojanje i oblikovanje svjetlošću i sjenkom kako bi se postigao određeni vizualni efekt tj. vizualno promijenile crte lica. Uz mudro konturiranje kose, svoje lice možemo suziti, prošiti, smanjiti čelo, ublažiti oštre crte lica…Frizeri objašnjavaju u čemu je poanta: želimo li sakriti neke dijelove lica, to možemo postići kosom, njezinom gustoćom i sjenkom, dok istovremeno treba pustiti svjetlost na ona mjesta koja želimo naglasiti. Zagovornik ovakvog bojanja kose je Nick Penna, vlasnik poznatog frizerskog salona u Bostonu, koji objašnjava: “Osvjetljavanje i bacanje sjene na određene dijelove kose može dovesti do iluzije različitog izgleda lica, ovisno o tome što se želi naglasiti. Na primjer, ako netko ima duguljasto lice, svjetliji pramenovi uz rub lica mogu dati dojam širine, dok bi žene s jakom čeljusti, obrnuto, trebale imati svjetlije pramenove uz tjeme, a tamnije uz čeljust. Za visoko čelo idealni su ombre pramenovi koji bacaju fokus na donji dio lica, do je za široko lice dobro da su pramenovi uz njegov rub tamniji.”.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Tema novih (i posljednjih) Stilskih Vježbi je...

Hint: Ne bi bilo loše skoknuti do njegovog ormara

Ovo su vaši Safari lookovi s prošlotjednih ELLE Stilskih Vježbi

Tko je pobjedio u posljednjem styling izazovu?

Retrogradna bi Venera mogla raditi zbrku u vašem ljubavnom životu ovoga proljeća

Znamo za opasnosti retrogradnog Merkura, ali i Venera svako toliko krene u pogrešnom smjeru… što poduzeti, a što nipošto ne poduzeti u nadolazećem periodu?

3 pobjedničke modne formule za kombiniranje KLISABzaGhetaldus naočala

Donosimo ideje za 3 različita stylinga, a jednoj sretnici kroz kreativni natječaj Ghetaldus poklanja sunčane naočale!

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

▲ Povratak na vrh