Ako volite oversized siluetu, ruski brend Monochrome će vas oduševiti!

06.07.2020.

Streetwear brend iz Moskve koji svoje poslovanje temelji na održivosti i etičnosti

Za vrijeme „ stay at home“ perioda, svi smo se navikli nositi udobne trenirke i sweatshirte. Iako taj period nitko neće pamtiti po dobrome, nekim je brendovima, koji su već otprije slijedili comfy, udobnu estetiku, ipak pružio priliku da se predstave većem broju korisnika i povećaju popularnost. Jedan od njih svakako je ruski streetwear brend Monocrome, kojeg su u lockdown periodu često nosile brojne fashionistice, poput Emili Sindlev, Caro Daur ili Leonie Hanne.View this post on Instagram

Casual chic

A post shared by Sandra H. Sauceda (@filis_pina) on

 

Brend svoj modni izričaj temelji upravo na oversized silueti, udobnosti i streetwear estetici, pa nije niti čudno da su u vremenu boravka kod kuće mnoge od njih svoje stylinge upotpunile Monochrome trenirkama, sweatshirtima i T-shirtima. Osnovan 2016. od strane bračnog para Alise Boha i Nikolaya Bogdanovicha (ona je poznata ruska celebrity stilistica), u svojim kolekcijama nude uniseks modele proizvedene od organskog pamuka, ili miksa pamuka (minimalno 80%) i tehnoloških materijala poput lycre.

Za razliku od brojnih modnih marki koje proizvodnju sele u zemlje jeftine radne snage kako bi smanjili troškove i povećali dobit, Monochrome svoje komade šije u lokalnoj tvornici u Rusiji, nudeći radnicima povoljne radne uvjete i ugodnu radnu atmosferu. Kolekcije ne rade sezonski niti u velikim količinama, već na temelju waiting lista i prednaručivanja, kako ne bi proizvodili prevelik broj komada i time stvarali nepotrebne zalihe kojim bi potencijalno zagađivali planetu.

Osim već spomenutih trenirki koje ćemo nositi kad zahladi, ljetna kolekcija donosi i zgodne kompletiće raznih boja, baš pogodne za trenutne vruće dane, te posebnu suradnju s brendom PANTONE, u vidu komada koji dolaze u službenoj boji 2020. : Classic Blue 19-4052.

Ako ste se zaljubili u komade brenda te tražite odgovorno proizvedeni streetwear odličnog dizajna, proizvode možete nabaviti preko webshopa brenda- monochrome.ru.

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Monochrome, Instagram

Pročitajte i...

Inspirativan editorijal slavi održivu modu i slobodu pokreta

Misli o garderobi za povratak u ured sve nas više zaokupljaju, a ovaj modni editorijal pokazuje kako odjeća za prijelazno razdoblje nikad nije bila zanimljivija ni - održivija

Aktualna kolekcija Vedrane Mastele - intrigantna i održiva

Kolekcija Love through the darkness govori o izražavanju i kreativnosti – o uronjenosti u sadašnji trenutak kroz stvaranje i na taj način iscjeljivanje. Govori o prihvaćanju i prenošenju emocija te o korištenju ručnog rada i vještina čime nadilazi bol i gubitak. Akcenti boje, fotografija, napisane riječi, ručne perforacije i vez, dio su tog procesa.

ivana biočina

O održivoj modi s Ivanom Biočinom: 'Moramo ponovno učiti što znači prirodno, što znači život uz prirodu'

Autorica triju knjiga o modi, Ivana Biočina, svoj teorijski angažman na promicanju ekološke proizvodnje odlučila je osnažiti konkretnim djelovanjem: iz Zagreba se preselila u Podravinu, gdje od prirodnih materijala stvara neodoljive modne kreacije, a u sklopu svog novoosnovanog Instituta održive mode nastavlja s edukativnim djelovanjem

‘Seasonless’ moda: Zaboravite na tradicionalni modni kalendar

Usporite tempo i smanjite potrošnju (i svejedno izgledajte vrlo chic)!

stella mccartney

Za što se zalagala Stella McCartney na G7 summitu?

'Moda nije moderna', poručila je Stella McCartney

Ne možemo odoljeti ovim Seadro torbicama!

Monika Zubović dizajnirala je modne dodatke koji će vas ovog ljeta pretvoriti u pravu sirenu

▲ Povratak na vrh