Alexander Wang posvetio kolekciju svima koji se trude uspjeti

06.08.2019.

Anna Ewers u neočekivanoj ulozi

Alexander Wang izbacio je svoju jesensku kolekciju, koju je službeno nazvao Collection 2 2019. godine, budući da odnedavno kolekcije ne naziva po sezonama, već jednostavno po rednome broju. Predstavljena je još prošloga prosinca, izvan službenog njujorškog Tjedna mode.

 

 

Naziva the Wang hustle, bila je posvećena američkim hustlerima, što bi u slobodnom prijevodu značilo “oni koji se svojski trude da bi uspjeli”. Inspirirana jednako Caroline Bessette Kennedy te Foxy Brown, posveta je svima koji su postigli uspjeh u svom polju, bez obzira na to jesu li došli iz privilegiranog okruženja ili siromaštva.

 

 

U predstavljenim komadima poigrao se kodovima bogatstva i klase, propitujući što su uopće statusni simboli? Nakon ovako zanimljive i provokativne teme bilo je zanimljivo vidjeti kako će tu inspiraciju pretočiti u kampanju.

 

 

Moto “She’s not a paper chaser, she’s a money maker” na fotografijama je doslovno i s ironijom predočen kroz prizore lijepe Anne Ewers (jedne od Alexanderovih omiljenih manekenki koja se često pojavljuje u njegovim kampanjama), kako uživa u teško stečenome novcu: njime je napunila  sofu, kupa se u njemu te na sve načine uživa u svome hiperluksuznom okruženju.

 

 

S jedne strane posveta američkom snu, s druge  očita kritika (pre)velikoj opsjednutosti novcem i materijalnim dobrima, u svakome slučaju kampanja je neizmjerno zabavna i efektna!

 

Piše: J.R.
Fotografije: Alexander Wang

Pročitajte i...

Vrlo osobna priča iza nove Lokomotivine kampanje

Predivan susret realnosti sadašnjice, nostalgije, umjetničke vizije i mode u kampanji za novu kolekciju Lokomotiva by Lana Puljić

Nova kolekcija Ane Marije Ricov spaja tradicionalne tehnike i suvremeni dizajn u bezvremenski chic

Nova kolekcija Ane Marije Ricov donosi statement kapute i haljine, upečatljive boje i razigrane teksture

Jedinstvenom virtualnom revijom eNVy room ispričao nezaboravnu modnu bajku

Po prvi puta, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović svoju su modnu priču ispričali jedinstvenim video showom emitirajući ga publici putem virtualnih kanala.

Uz Sheriff & Cherry putovanja nikad ne prestaju!

Mauro Massarotto predstavlja svoju najzabavniju Sheriff & Cherry kolekciju do sada, EDITION 2 za jesen-zimu 2020/2021.

Male stvari za velike trenutke

Nova SOPAR kolekcija podsjeća nas na bitne stvari u životu i pršti optimizmom!

Jesenske kombinacije za romantičare sa stavom!

Vidjeli ste te parove… ona nosi chic oversized košulju na kožne hlače i čizmice, a on vestu, traperice i tenisice. Zagrljeni prolaze kroz grad u nekom svom ritmu i izgledaju vrlo zaljubljeno i vrlo stylish. I uvijek se pitate kako se uspijevaju tako uskladiti i gdje nalaze te statement komade.

▲ Povratak na vrh