Alexandre de Betak – zvijezda iza modne scene

09.10.2017.

Iako su modni dizajneri najveće zvijezde upravo završenih tjedana mode, jedan je čovjek u tom svijetu veća faca čak i od Lagerfelda, Michelea, Philo ili Simonsa

On je Alexandre de Betak, legendarni producent modnih revija, ingeniozni scenograf iza nekih od najveličanstvenijih modnih predstava proteklih godina i majstor u čijem rječniku nemoguće ne postoji.

Njegova tri desetljeća duga karijera nepovratno je obilježila industriju i način na koji dizajneri komuniciraju s publikom, a sve te raskošne revije i spektakli napokon su ovjekovječeni u jednako spektakularnoj i raskošnoj monografiji u izdanju kuće Phaidon.

Naslovljena “Betak: Fashion Show Revolution”, ova monografija ne prati samo revoluciju koju je de Betak poveo na modnoj sceni, već i svojevrsnu evoluciju modnih revija iz intimnih prezentacija u malim prostorima u glamurozne, dramatične i često šokantne spektakle koji oduzimaju dah i koji se često pamte bolje od predstavljenih kolekcija.

De Betak iza sebe ima više od tisuću revija među kojima se svakako ističu one za Husseina Chalayana, Johna Galliana, modni dvojac Viktor & Rolf, Dior, ali i komercijalnije brendove poput Victoria’s Secret. Njegova je filozofija jednostavna, “Moj posao je stvoriti dirljive i upečatljive trenutke koji će privući medije i osigurati PR.”

Knjiga je predstavljena tokom pariškog Tjedna mode u glasovitoj robnoj kući Colette koja je tim povodom u suradnji s Betakom osmislila posebnu kolekciju potrepština za preživljavanje tjedana mode koja uključuje masku za mobitel, slušalice, ručnu svjetiljku, mali polaroid fotoaparat i još puno, puno toga.

Piše: Maja Karnik
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Styling trik koji trendseterice obožavaju

Ne ulicama modnih metropola primijetili smo styling trik koji uvijek izgleda sjajno

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Kako ovoga ljeta izgledati otmjeno u kratkim hlačama?

Pogledajte kako naše omiljene trendseterice kombiniraju kratke hlače ovoga ljeta

Trendseterice obožavaju gingham uzorak!

Kako uklopiti popularni gingham uzorak u svakodnevne kombinacija?

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

▲ Povratak na vrh