Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

09.11.2020.

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Gucci je u suradnji s magazinom Dazed okupio devet mladih kreativaca kako bi svaki od njih uzeo redateljsku palicu i po prvi puta snimio kratki film prema vlastitom scenariju čija je zvijezda – torbica.

Torbica Jackie 1961 Alessandra Michelea povratak je na “zlatno doba” Guccijeva prestiža i redizajn klasika; namijenjena i ženama i muškarcima, izrađena u različitim bojama i veličinama.

Elle Fanning, Benedetta Porcaroli, Kelvin Harrison Jr., Jodie Turner-Smith, Arlo Parks, Lily Gavin, Barry Keoghan, Yoshi i Emma Corrin mladi su umjetnici kojima je dana sloboda da svatko na svoj način prezentira identitet Guccija kroz kratak film, a inspiraciju su potražili u estetici Nan Goldin, Wesa Andersona, ljubavnoj “prtljazi”, modi 60-ih i dječjoj imaginaciji, između ostalog.

Potaknuti uspjehom TikTok izazova How To Be a Gucci Model, modna kuća Gucci obratila se njegovoj začetnici Morgan Presley da pokrene novi izazov i pozove sljedbenike da pokažu kako živjeti “Gucci životom”.

Čini se da je Alessandro Michele doista naumio redefinirati luksuz i gotovo stogodišnjem brendu dati osvježenje koje donose mladi kreativci.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram (gucci)

Pročitajte i...

gucci

Modni spoj za totalni luksuz: Gucci i Balenciaga udružili snage

Modna kuća Gucci ove godine slavi veliki jubilej: 100. godišnjicu postojanja, a tim je povodom kreativni direktor Alessandro Michele povukao neočekivane modne poteze i predstavio fantastičnu kolekciju

Nova generacija luksuza: Gucci tenisice za samo 12 dolara?

Novo doba digitalnog marketinga uključuje i isključivo virtualan doživljaj – na tom valu je i najnoviji Gucci proizvod, tenisice koje se mogu ‘nositi’ samo na društvenim mrežama i u videoigrama

Nismo prepoznali ovog holivudskog velikana na setu filma 'The House of Gucci'

U radnji se pojavila i Sophia Loren! Može li bolje?

lady gaga adam driver gucci

Obožavamo: Svi lookovi Lady Gage i Adama Drivera na setu filma 'House of Gucci'

Kostimografija filma o modnoj obitelji nas oduševljava iz dana u dan

Zbog ove fotke Adama Drivera i Lady Gage gotovo nam je žao što je zima na odlasku

Maštarija koju dosad nismo imali: skijanje u Gucciju. S biserima.

Lady Gaga u kombinaciji u kojoj je nismo očekivali vidjeti. Ili?

Zaboravite na Rihannino hodanje po rešetkama, donosimo Lady Gagu na kaldrmi

▲ Povratak na vrh