Baletna čarolija Petera Coppinga

Peter Copping
22.09.2015.

Moda i balet savršeno si pristaju, pogotovo kada se u ulozi kostimografa pojavljuju istaknuti dizajneri

Peter Copping nedavno je oduševio glamuroznom i lepršavom kolekcijom Oscar de la Renta za sezonu proljeće/ljeto 2016. potvrdivši se još jednom kao dostojan zamjenik legendarnog začetnika te kuće.

No, kao da mu to nije predstavljalo dovoljan izazov, dizajner je istovremeno radio i na kostimima za njujorški balet te će premijeru na slavnoj New York City Ballet pozornici imati 30. rujna.

Radi se o baletnoj predstavi Thou Swell čija se radnja vrti oko četiri različita ženska lika koji predstavljaju četiri arhetipa noćnog života svakog velegrada – to su romantičarka, zavodnica, čarobnica i kraljica. Za Coppinga je ovo prvi izlet u kazalište, iako je NYCB prije njega surađivao s mnogim dizajnerskim zvijezdama te su se među njegove kostimografe upisali redom Prabal Gurung, Carolina Herrera, Mary Katrantzou, Olivier Theyskens, Iris Van Herpen i Valentino.

Balet i kazalište dizajnerima su očito jedinstvene prilike da se na tren odmaknu od redovnih obveza klasične mode. Pozornica voli sve ono što tržište možda i ne bi prihvatilo pa se dizajnerska mašta tu može razmahati do neslućenih granica.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Pročitajte i...

Baletne papučice i pletene štucne: Erdem nas je novom kolekcijom podsjetio na dječje snove o baletu...

...i svu ljepotu i delikatnost baletnih kostima spojio sa savršeno krojenim kaputima i haljinama

Treba vam doza sunca i pozitivne energije?

Nova kolekcija Oscar de la Renta za proljeće/ljeto 2021. donosi baš to: dobre vibracije. I ananas.

Ekskluzivno u Cinestaru do kraja godine čak četiri klasika Royal Opera Housea

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema te u CineStar kinima Rijeka i Split pogledajte balete Giselle i Orašara te opere Manon Lescaut i Macbeth!

Naučite plesati balet uz Dior

Usavršite svoje piruete i plié u izolaciji

▲ Povratak na vrh