Skače, radi akrobacije: Kako se Bella Hadid snašla kao kaskaderka u novoj Muglerovoj reviji

bella hadid
01.04.2021.

'Obećavam da od Muglera nećete vidjeti dosadnu modu!', tvrdi kreativni direktor Casey Cadwallader

Nakon što je za prošlu kolekciju, koristeći CGI, pretvorio Bellu Hadid u pegaza, kreativni direktor mode kuće Mugler svoju je muzu transformirao u kaskaderku koja skače i izvodi akrobacije, uz pomoć iste tehnologije.

Snimana i montirana revija za kolekciju proljeće/ljeto 2021. naglašava slobodu pokreta koju omogućava odjeća izrađena od likre, rastezljivog tila i najlona, a nosile su je, osim Belle i slavne Irina Shayk, Soo Joo Park, Alek Wek i Hunter Schafer.

Kolekciju čine kreacije koje se ponašaju poput druge kože, a Cadwallader je naglasio da ne želi stvarati skupu odjeću koju može nositi samo jedan tip tijela, već želi stvarati dostupnije komade. Zbog toga je, primjerice, za izvezene detalje, umjesto ručnog rada koristio digitalne tehnologije.

Takav spoj high-techa, akcije, pokreta, ali i kreacija koje više otkrivaju nego pokrivaju, u pamćenje priziva hit akcijski film 1990-ih Peti element i oskudne futurističke kreacije koje je nosila Leeloo. Odabrane lookove iz nove kolekcije i video revije pogledajte u nastavku.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia, Instagram bellahadid

Pročitajte i...

charlie design

Nepresušan imaginarij Charlie _ Mare Milin donosi najnoviju modnu poslasticu

Kampanja Proljeće _ Ljeto 21 predstavljena je kao modni editorijal, jer je Lori zaljubljenik u modne editorijale s konceptom, a Mare je autorica nebrojenih editorijala pamtljivih po svom izričaju.

Povratak trenda koji nam pomaže da narastemo u trenu: Platforme

Fetiš koji obožavaju modni dizajneri i pop zvijezde

michael kors

Supermodeli se okupili povodom 40. godišnjice Michaela Korsa u modnom biznisu

Modnu reviju Michael Korsa u New Yorku nosile su Naomi Campbell, Bella Hadid, Helena Christensen, Irina Shayk...

yolanda hadid

Sportski stil majke supermodela Belle i Gigi - Yolande Hadid

Yolanda provodi puno vremena s unučicom, ali njezin stil nimalo ne izgleda kao stereotipni stil jedne bake

gucci

Modni spoj za totalni luksuz: Gucci i Balenciaga udružili snage

Modna kuća Gucci ove godine slavi veliki jubilej: 100. godišnjicu postojanja, a tim je povodom kreativni direktor Alessandro Michele povukao neočekivane modne poteze i predstavio fantastičnu kolekciju

etna maar

Etna Maar ima novu capsule kolekciju koja slavi slobodu

'Tvoje srce je slobodno. Imaj hrabrosti slijediti ga'- kaže Malcolm Wallace svom sinu Williamu u filmu Braveheart, a u tome je dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik pronašla svoje nadahnuće

▲ Povratak na vrh