Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

01.06.2020.

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Da je Anna Wintour strah i trepet te apsolutni autoritet modnog svijeta nije nikakva novost, no kako je zapravo blisko surađivati s njom? Krije li se iza tamnih stakala njezinih sunčanih naočala i limuzina zapravo mila i draga osoba, žrtva slike koju su o njoj konstruirali zli jezici konkurentskih medija?
Priznat ćemo da ne znamo, ali čini se da imamo još razloga vjerovati da je doista slična liku Mirande Priestly iz dramedije Vrag nosi Pradu, za koji je i navodno bila inspiracija.

Baš tako bešćutnom i hladnom prikazao ju je u svojim memorima André Leon Talley, jedan od njezinih najbližih suradnika i bivši urednik u američkom Vogueu. Prije nekoliko dana izašla je u modnom kozmosu dugoočekivana Talleyeva knjiga The Chiffon Trenches, a u njoj su između ostalog u detalje opisana mučna sjećanja bliskog rada s Annom. Izdaje, poniženja, pa čak i rasistički i homofobni ispadi komadić su svijeta koji Talley prikazuje u svom novom bestselleru.

Dok ne pročitamo ne možemo suditi, no ono što definitivno znamo jest da se ova knjiga popela na vrh našeg obaveznog popisa modne literature.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Nizu otkazanih događaja pridružila se i Met Gala

Otkazana najvažnija modna večer godine

Tko je ovogodišnji dobitnik Kraljičine nagrade za britanski dizajn?

I koji će član kraljevske obitelji uručiti nagradu?

Škola koju volimo

Leadership Masterclass Anne Wintour

▲ Povratak na vrh