Bezvremenski edgy stil XD Xenia Design na ELLE Boutiqueu

05.11.2020.

Futuristički materijali i svestrani krojevi u službi održive mode - inspirativna modna priča XD Xenia Design na novom ELLE Boutiqueu

Ksenija Vrbanić u blic intervjuu nam je otkrila kako se prilagodila novim uvjetima poslovanja, što je bila misao vodilja za novu modnu kolekciju te što XD Xenia Design donosi na subotnji ELLE Boutique.

Na proljeće ste najavili razvijanje softwerskih alata kojima ćete se bolje povezati s kupcima u neizvjesna vremena i lansirali ste capsule kolekciju s duhovitim porukama na međimurskom narječju… Jeste li zadovoljni vlastitom prilagodbom novim uvjetima?

Intenzivno smo se prilagođavali novim uvjetima poslovanja. Najveći izazov je bio kako prezentirati kolekciju SS/21 našim buyerima diljem svijeta jer o rezultatima toga ovisi naša budućnost sljedećih 6 mjeseci. Posebno smo radili na video prezentaciji. Cijelu kolekciju od 60-setak outfita snimili smo kao reviju i omogućili pregled na YouTube kanalu. Snimili detaljan lookbook i uz to ghost svakog modela. Sve to za potrebe dizanja na B2B platformu putem koje mogu registrirani buyeri napraviti narudžbe za svoje dućane. Uz sve prepreke naši stalni agenti diljem svijeta radili su sa živim kolekcijama u svojim showroom-ovima. Mi smo bili prisutni samo u Dusseldorfu, jedinom sajmu koji se održao. Zbog nemogućnosti putovanja, sve smo koordinirali iz sjedišta putem video konferencija ili webinara. Rezultat je odličan, jer je sve uspjelo i poslovanje će opstati na jednakoj razini sa svim zaposlenicima.

Što vam je bila inspiracija za novu kolekciju?

Nit vodilja bila je u istraživanju novih potreba u novonastaloj situaciji i pitanje – kako svojim djelovanjem biti u skladu s očuvanjem održive okoline i kako pritom odaslati poruku optimizma “sve će biti dobro”.

Razmišljajući održivo, selektirali smo najbolje tkanine s XD skladišta i dizajnirali nove zanimljive komade koji se odlično slažu s bezvremenskim komadima iz prijašnjih kolekcija. Posebna novost je futuristička tkanina s tehničkim karakteristikama za odbijanje vode, bakterija i virusa u funkciji kišnog trencha.

Dio kolekcije se naslanja na prepoznatljiv XD edgy stil s dosta metalnih zatvarača koji svojim otvaranjem i zatvaranjem čine različite slike punog i praznog. Asimetrična linija sa zanimljivim džepovima na neočekivanim mjestima daju sliku ženstvenosti i drskosti. Dodani su i printevi na majicama dizajnirani kao grafička igra XD loga, a u klasičnoj produkciji sitotiska.

Jedan promišljeni dizajnirani komad kao XD jakna, pokriva nekoliko stilova. Sve sa svrhom smanjivanja broja komada u kolekciji pa tako i osvješćivanja o nepotrebnom gomilanju odjeće kod krajnjeg kupca. Jakna asimetrične forme i prepoznatljive XD dimenzije ima mogućnost dodavanja i oduzimanja pojedinih dijelova koji se spajaju metalnim zatvaračima kao puzzle. Tako je zadovoljena psihološka potrebu za novim odjevnim predmetom, a dana mogućnost kombinacije na već postojeću garderobu iz prošlih sezona.

Što ćete nam predstaviti na nadolazećem ELLE Boutique-u?

Ovog puta smo odlučili ponuditi naš XD basic program majica od kvalitetnog pletiva viskoze i elastana u nekoliko boja. Svima je potrebna dobra majica ispod sakoa ili jakne. To će moći nabaviti po vrlo promotivnim cijenama. Uz to nekoliko modela pokrivala za glavu i nezaobilazne maske koje su vrlo tražene.

Dizajnerske komade XD Xenia Design možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru. 

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Pročitajte i...

Futuristička tkanina koja odbija viruse i ručno rađeni printovi u novoj kolekciji XD Xenia Designa

Nova kolekcija za novo doba: umjetničke tehnike u kombinaciji sa suvremenim materijalima i inovativnim dizajnom

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Nekadašnja brend-menadžerica svoju je strast za kuhanjem pretvorila u uspješan posao

U trenutačnim okolnostima, kad su putovanja ograničena, ipak možemo uživati u autohtonim ljepotama, i to zahvaljujući Dragani Dilparić i platformi priceless.com, koji nas vode u središnju Hrvatsku i čarobne okuse štrukli. Oduvijek ste željeli naučiti pripremati ovaj kontinentalni comfort food? Evo prilike! I to potpuno besplatno!

Kako besplatno putovati i za kraj 2020. pokloniti sebi - doživljaje?

Putovanja možda imaju novu dimenziju, ali opet su i predivna i inspirativna – dovoljno je samo kliknuti na priceless.com

Treću godinu zaredom Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u borbi protiv siromaštva djece

Od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske od 26. studenog do 23. prosinca odvaja se sredstva za pomoć djeci Hrvatske i Ruande

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

▲ Povratak na vrh