Bezvremenski edgy stil XD Xenia Design na ELLE Boutiqueu

05.11.2020.

Futuristički materijali i svestrani krojevi u službi održive mode - inspirativna modna priča XD Xenia Design na novom ELLE Boutiqueu

Ksenija Vrbanić u blic intervjuu nam je otkrila kako se prilagodila novim uvjetima poslovanja, što je bila misao vodilja za novu modnu kolekciju te što XD Xenia Design donosi na subotnji ELLE Boutique.

Na proljeće ste najavili razvijanje softwerskih alata kojima ćete se bolje povezati s kupcima u neizvjesna vremena i lansirali ste capsule kolekciju s duhovitim porukama na međimurskom narječju… Jeste li zadovoljni vlastitom prilagodbom novim uvjetima?

Intenzivno smo se prilagođavali novim uvjetima poslovanja. Najveći izazov je bio kako prezentirati kolekciju SS/21 našim buyerima diljem svijeta jer o rezultatima toga ovisi naša budućnost sljedećih 6 mjeseci. Posebno smo radili na video prezentaciji. Cijelu kolekciju od 60-setak outfita snimili smo kao reviju i omogućili pregled na YouTube kanalu. Snimili detaljan lookbook i uz to ghost svakog modela. Sve to za potrebe dizanja na B2B platformu putem koje mogu registrirani buyeri napraviti narudžbe za svoje dućane. Uz sve prepreke naši stalni agenti diljem svijeta radili su sa živim kolekcijama u svojim showroom-ovima. Mi smo bili prisutni samo u Dusseldorfu, jedinom sajmu koji se održao. Zbog nemogućnosti putovanja, sve smo koordinirali iz sjedišta putem video konferencija ili webinara. Rezultat je odličan, jer je sve uspjelo i poslovanje će opstati na jednakoj razini sa svim zaposlenicima.

Što vam je bila inspiracija za novu kolekciju?

Nit vodilja bila je u istraživanju novih potreba u novonastaloj situaciji i pitanje – kako svojim djelovanjem biti u skladu s očuvanjem održive okoline i kako pritom odaslati poruku optimizma “sve će biti dobro”.

Razmišljajući održivo, selektirali smo najbolje tkanine s XD skladišta i dizajnirali nove zanimljive komade koji se odlično slažu s bezvremenskim komadima iz prijašnjih kolekcija. Posebna novost je futuristička tkanina s tehničkim karakteristikama za odbijanje vode, bakterija i virusa u funkciji kišnog trencha.

Dio kolekcije se naslanja na prepoznatljiv XD edgy stil s dosta metalnih zatvarača koji svojim otvaranjem i zatvaranjem čine različite slike punog i praznog. Asimetrična linija sa zanimljivim džepovima na neočekivanim mjestima daju sliku ženstvenosti i drskosti. Dodani su i printevi na majicama dizajnirani kao grafička igra XD loga, a u klasičnoj produkciji sitotiska.

Jedan promišljeni dizajnirani komad kao XD jakna, pokriva nekoliko stilova. Sve sa svrhom smanjivanja broja komada u kolekciji pa tako i osvješćivanja o nepotrebnom gomilanju odjeće kod krajnjeg kupca. Jakna asimetrične forme i prepoznatljive XD dimenzije ima mogućnost dodavanja i oduzimanja pojedinih dijelova koji se spajaju metalnim zatvaračima kao puzzle. Tako je zadovoljena psihološka potrebu za novim odjevnim predmetom, a dana mogućnost kombinacije na već postojeću garderobu iz prošlih sezona.

Što ćete nam predstaviti na nadolazećem ELLE Boutique-u?

Ovog puta smo odlučili ponuditi naš XD basic program majica od kvalitetnog pletiva viskoze i elastana u nekoliko boja. Svima je potrebna dobra majica ispod sakoa ili jakne. To će moći nabaviti po vrlo promotivnim cijenama. Uz to nekoliko modela pokrivala za glavu i nezaobilazne maske koje su vrlo tražene.

Dizajnerske komade XD Xenia Design možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru. 

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Pročitajte i...

elle boutique

Ljeto nam se vratilo! A sve savršene ljetne kombinacije možete pronaći na Elle Boutiqueu - upravo sada

Zagrebačka špica preselila se u zelenu oazu Dežmanovog prolaza gdje se u opuštenoj atmosferi družimo uz koktele i vrhunski modni dizajn

elle boutique

Izdvojili smo 20 komada za ljeto sa stilom

Sve što vam je potrebno kako biste se ovog ljeta osjećali i izgledali odlično pronaći ćete danas na Elle Boutiqueu!

hudog & hucat

Namještaj za kućne ljubimce s dizajnerskim potpisom pronađite na Elle Boutiqueu

Hudog & Hucat domaći je brend koji stvara preslatke krevetiće za četveronožne članove obitelji

MALEZA će na Elle Boutiqueu predstaviti elegantne komade koje će žene nositi sa samopouzdanjem

Svaka žena u ormaru treba dobro odijelo i haljinu, a upravo takve komade pronašli smo u ponudi brenda MALEZA

krie design

Kreacije u kojima će stvarne žene izgledati i osjećati se - božanstveno

Svevremenske kolekcije Krie Designa nadahnute su stvarnim i moćnim ženama koje odjeći daju sasvim novu dimenziju, a ekskluzivne komade pronaći ćete na subotnjem Elle Boutiqueu

VENA candy

VENA candy ima nevjerojatno vesele ljetne torbice

Torbice s uzorcima i perlicama možete pronaći u subotu na Elle Boutiqueu

▲ Povratak na vrh