Billie Eilish otkazuje modnu kolekciju zbog optužbi za plagijat

14.08.2019.

Pjevačica ne može pobjeći od kritike

Izgleda da je Billie Eilish nakon skandala s plagiranim spotom za hit Bad guy opet upletena u slični problem. Naime, pjevačica je u suradnji s markom Siberia Hills stvorila i prodavala merchandise s grafikama koje su gotovo identične radovima japanskog umjetnika Makoto Kurokawe. S obzirom da Kurokawa ima preko 45 tisuća followera na instagramu, nije dugo trebalo da neki od fanova uoči frapantnu sličnost. Pjevačica je promptno reagirala i odmah otkazala suradnju te povukla sve proizvode iz kolekcije s digitalnih polica. Svi fanovi koji su već kupili neki proizvod mogu dobiti povrat novaca. Kolekcija je bila inspirirana japanskim mangama te je uključivala široke majice, trenirke s kapuljačama i modne dodatke koji odražavaju Billiein specifični stil.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Svu odgovornost za plagiranje preuzela je kuća Siberia Hills, izjavivši na Instagramu da se ispričavaju talentiranom umjetniku za preuzimanje njegovih djela bez dozvole te da Billie i njezin tim nisu bili svjesni krađe intelektualnog vlasništva.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siberia Hills (@siberiahills) on

 

Billie Eilish je inače u posljednjih nekoliko mjeseci zaredala par odličnih modnih suradnji, primjerice onu s umjetnikom Takashijem Murakamijem koji je godinama surađivao s najvećim modnim kućama poput Louis Vuittona, a naširoko je hvaljena i kolaboracija sa streetwear brendom Freakcity iz Los Angelesa.

 

Brzu i pozitivnu reakciju iz tima Eilish pohvaljujemo jer kopiranje bez prava je jedna od najvećih pošasti ere društvenih mreža te trebamo podupirati svaku inicijativu otpora, poput rada one trenutno najpopularnije – Diet Prade.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Samantha Burkhart: od slikarice do stilističke zvijezde

Upoznajte ženu s kojom je Billie Eilish savršeno modno kliknula... iako ju je jednom pokušala "uvući" u haljinu

Nekoliko haljina s Dior Haute Couture prezentacije- hot or not?

Jesu li se u Dioru ipak mogli malo više potruditi?

Zaustavite sve što radite i pogledajte ovaj anti-body shaming video Billie Eilish

Biste li željeli da sam manja? Slabija? Mekša? Viša?

Billie Eilish na društvenim mrežama održala lekciju „privilegiranim bijelcima“

„Molim vas, ne mogu disati“. Rečenica koju posljednjim snagama izgovora George Floyd dok mu policajčevo koljeno pritišće vrat, prizor je koji je zgrozio svijet. Afroamerička zajednica već desetljećima ne može disati od policijske brutalnosti, a Floydovo ubojstvo dignulo je cijeli SAD na noge. Milijuni ljudi izašli su na ulice, a protestante su podržale i zvijezde poput Beyonce i Billie Eilish

▲ Povratak na vrh