Bottega Veneta kakvu još niste vidjeli

17.12.2018.

Pred-jesenska kolekcija 2019. koja bi brend trebala vratiti na modne karte

U listopadu ove godine Bottega Veneta je povodom neočekivanog odlaska Tomasa Maiera, nakon čak 17 godina suradnje, objavila ime novog kreativnog direktora.
Na iznenađenje modnog svijeta, izabran je Daniel Lee. Iako iza sebe ima iskustvo rada za brendove Maison Margiela, Balenciaga i Celine, dosad je relativno nepoznato lice izvan industrije.

Prva kolekcija mladog britanca za Bottegu Venetu, pokazala se spojem tradicije talijanskog brenda i novih tehnika. Njegova minimalistička kolekcija sadrži dugačke krojeve kaputa sa suzdržanim detaljima i hlače bootcut kroja koji podsjećaju na Celine prije odlaska Phoebe Philo, što nije neočekivano budući da je s njom do njezinog odlaska surađivao za francusku marku.

Prelijepi komadi kože i predanost obliku i teksturi donijeli su kreacije koje odišu kvalitetom i klasikom koju bi svatko poželio u ormaru. Spoj su elegancije koju povezujemo s Bottegom i modernog pristupa mladenačke perspektive koja traži funkcionalnost. Daniel Lee pokazao je kako njegov stil naglašava komfor dizajna i izbjegava trenutnu potrebu za glasnim detaljima.

Piše: N.B.
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Ove sunčane naočale su apsolutni hit sezone

Ne mogu im odoljeti ni strane ni domaće influencerice

Milenijalci preuzimaju kormilo modne industrije

Smjena generacija u modnom svijetu

Hoćemo li u ovoj sezoni biti opsjednuti novim Botteginim torbama?

Daniel Lee na milanskom tjednu mode predstavio svoju viziju nadolazeće sezone

Povratak Phoebe Philo?!

Molimo se modnim bogovima da je ovo istina!

▲ Povratak na vrh