Bottega Veneta kakvu još niste vidjeli

17.12.2018.

Pred-jesenska kolekcija 2019. koja bi brend trebala vratiti na modne karte

U listopadu ove godine Bottega Veneta je povodom neočekivanog odlaska Tomasa Maiera, nakon čak 17 godina suradnje, objavila ime novog kreativnog direktora.
Na iznenađenje modnog svijeta, izabran je Daniel Lee. Iako iza sebe ima iskustvo rada za brendove Maison Margiela, Balenciaga i Celine, dosad je relativno nepoznato lice izvan industrije.

Prva kolekcija mladog britanca za Bottegu Venetu, pokazala se spojem tradicije talijanskog brenda i novih tehnika. Njegova minimalistička kolekcija sadrži dugačke krojeve kaputa sa suzdržanim detaljima i hlače bootcut kroja koji podsjećaju na Celine prije odlaska Phoebe Philo, što nije neočekivano budući da je s njom do njezinog odlaska surađivao za francusku marku.

Prelijepi komadi kože i predanost obliku i teksturi donijeli su kreacije koje odišu kvalitetom i klasikom koju bi svatko poželio u ormaru. Spoj su elegancije koju povezujemo s Bottegom i modernog pristupa mladenačke perspektive koja traži funkcionalnost. Daniel Lee pokazao je kako njegov stil naglašava komfor dizajna i izbjegava trenutnu potrebu za glasnim detaljima.

Piše: N.B.
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Nanny Fine - neočekivana modna inspiracija 2020.

Modnu inspiraciju potražile smo u camp ikoni 90-ih i pronašle komade od umjetnog krzna koji vrište: Miss Fiiiiine!

U ove torbice stane SVE!

Novčanik, ključevi, mobitel, maska, dezinficijens... kao da je Mary Poppins bila inspiracija za ovosezonske torbe jer u njih baš sve stane

Modna odluka sezone: gležnjače - elegantne vs. glomazne

Gležnjače su i dalje omiljeni komad za jesensko razdoblje, a glavna dilema ove sezone jest - odabrati elegantne ili glomazne?

Matrix division: izbor najboljih kožnih kaputa

Seksi drama kožnog kaputa ostvaruje svoj puni potencijal u našem shopping vodiču

Ove sunčane naočale su apsolutni hit sezone

Ne mogu im odoljeti ni strane ni domaće influencerice

▲ Povratak na vrh