Brend koji smo obožavali zatvara se zbog korona krize

17.06.2020.

Njujorški Sies Marjan još je jedna ekonomska žrvta COVID-19 pandemije

Sies Marjan osnovao je 2016. godine u New Yorku nizozemski dizajner Sander Lak. Očekivanja su bila ogromna, Lak je naime godinama radio za velikog Driesa Van Notena. Laku se uskoro pridružuje i Joey Laurenti na poziciji chief executivea. Malo je reći da nisu razočarali, a Lakove kreacije koje se nisu sramile žarkih boja ostat će dugo zapamćene u fashion krugovima.

U službenoj obavijesti koja je stigla iz njujorške kuće stoji da brend zatvara svoja vrata zbog značajnih posljedica koje je pandemija ostavila na poslovanje. No niz nesretnih okolnosti pogodio je brend i prije nego što je korona zaustavila svijet, naime netom nakon što su uspjeli ispregovarati ekskluzivan ugovor s legendarnim Barneysom, ovaj je proglasio bankrot i zatvorio 15 od 22 trgovine.
Svaki kraj je novi početak pa se veselimo vidjeti u kojem će smjeru dalje krenuti ovaj kreativni dvojac.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Ljubav u doba korone

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik odlučila je dati svoj doprinos u borbi ljubavi protiv korone i osmislila mini kolekciju vjenčanica upotpunjenu šarmantnim zaštitnim maskama.

I Stella McCartney osjeća krizu: smanjila broj zaposlenih i odrekla se svoje plaće

Dizajnerica je bila prisiljena na rezanje troškova zbog pandemije, koja je i njezinom brendu nanijela ogromnu štetu

Olivia Palermo i njezina stylish zaštita od virusa

3 fantastična looka popularne fashionistice

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

▲ Povratak na vrh