Brend koji obožavaju sestre Hadid i Celine Dion predstavio je odličnu novu kolekciju!

13.03.2020.

Ksenia Schnaider oduševila svojim genijalnim reinterpretacijama klasičnoga jeansa

Za brend Ksenia Schnaider prvi put smo čuli 2016. godine kad su njihove inovativne demi-denim traperice (sačinjene od spoja dva različita modela traperica) osvojile street style galerije te srca i ormare brojnih fashionistica, na čelu s Bellom Hadid. Brend je osnovan 2011. godine u Kijevu, a čine ga bračni par Ksenia i Anton Schnaider. Njihova je nit vodilja od početka bila stvarati mix casual, avangardnog te formalnog stila kroz upcycling inovativnih materijala, najčešće raznih reinterpretacija jednog od najpopularnijih materijala- jeansa. Kroz sezone s oduševljenjem pratimo na koje su sve nove načine radili sa ovom klasičnom tkaninom- upravo su genijalni njihovi patchwork komadi od raznih nijansi jeansa, kao i oni ukrašeni resama. Nakon Belle, i Gigi se oduševila njihovim komadima, a često ih nosi i Jeanette Madsen.

Nakon demi-denim jeansa koji je horizontalno spojio dvije različite traperice, prošle godine predstavili su novi izum: njihov Asymmetrical Jeans model ovoga puta vertikalno je asimetričan, naime, dok je jedna nogavica uska, druga je trapez kroja. Ova genijalna ideja opet je osvojila brojne fanove pa smo ovaj model vidjeli na nikome drugome doli Celine Dion, te fashionisticama Mariji Bernad te Xenii Adonts.

Posljednja kolekcija predstavljena je nedavno u Kijevu na ukrajinskom fashion weeku. Prepuna neodoljivih patchwork komada, ne samo od denima, već i u formi šarenoga pletiva, osvojila nas je na prvu. Osim inovativnog dizajna, proces nastanka novih materijala od starih u duhu je aktualnih tendencija održivosti. Tako smo mogli  vidjeti patchwork nastao od uzoraka koje dizajneri dobivaju  od proizvođača tekstila, a koji bi inače bili bačeni, kao i večernje haljine sačinjene od obrađenih vintage trenirki. Gigi Hadid već se prošetala u njihovom patchwork kardiganu, a ostaje vidjeti koja će trendeseterica sljedeća odjenuti komad nove kolekcije!

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram, Ksenia Schnaider

Pročitajte i...

10 najcool oversized blejzera po uzoru na Gigi i Bellu

Inspirirani modnim odabirima sestara Hadid, istražili smo aktualnu ponudu

Stil mlade mame Gigi Hadid

Poznata manekenka svakodnevnim šetnjama s bebom u kolicima pretvorila ulice New Yorka u modnu pistu

Bilo je tu i fudbalerka: Najdramatičnije promjene frizura slavnih u 2020.

Eksperimenti bojama i drastični rezovi: celebovi su pronašli svoju omiljenu razbibrigu za vrijeme boravka kod kuće

Vraća li se u modu "The Rachel"?

Devedesete su zaživjele na svim modnim poljima, a među njima je i "it" frizura

Bella Hadid kao pegaz (i druge fantazije)

Digi-Bella - vizija budućnosti ili metafora osobnosti, kič ili camp?

Kako zvijezde nose vintage

Nisu baš prekrojene bakine haljine...

▲ Povratak na vrh