Britanska modna kuća Rixo predstavila suradnju s Maison Christian Lacroix!

20.02.2020.

Želimo sve komade iz kolekcije!

Na nedavno održanom londonskom tjednu mode britanska modna kuća Rixo predstavila je u obliku prezentacije„ see-now, buy now“ kolekciju koju je dizajnirala u suradnji s kultnim francuskim brendom Maison Christian Lacroix.

Ako poznajete rad umirovljenog modnog majstora Christiana Lacroixa, znate da je poznat po genijalnim kombinacijama jarkih boja, grafičkih uzoraka te da je vrhunac popularnosti doživio u osamdesetim godinama prošloga stoljeća. Upravo je takva i ova kolekcija- prepuna je komada u flashy stilu koji je dominirao tom dekadom, a ako volite miješati uzorke pronaći ćete mnoštvo modela koji će vam se zasigurno svidjeti. Točkice s prugama plus cvijeće, višestruki volani, puf rukavi,  toliko je šarenih modnih elemenata koji će oduševiti svakog fana ove zabavne dekade te rada legendarnog dizajnera.

Dakako, Rixo je ultrapopularni brend s jako modernim party haljinama pa su svi komadi u kolekciji, iako inspirirani arhivom velikog francuskog majstora, u isto vrijeme i vrlo trendi, te iako koketiraju s retro izričajem osamdesetih, to čine ne zaboravivši pratiti strujanja aktualnog modnog trenutka.Dizajnerice brenda osnovanog 2015. Henrietta Rix i Orlagh McCloskey diplomirale su na prestižnom London College of Fashion, a u kolekciji su željele odati počast dizajneru koji im je i u dosadašnjim kolekcijama bio česta inspiracija. Oba brenda prati podjednaka ljubav prema miksanju uzoraka te kombiniranju boja.

Ako ste se i vi zaljubili u ovu šarmantnu kolekciju, te želite posjedovati koji od komada, znajte da cijene kreću od 200 funti, a mogu se odmah nabaviti preko Rixo webshopa te u londonskom multibrend dućanu Browns Fashion i pariškoj Galeries Lafayette. Svaki komad dolazi u samo 50 komada pa ako želite za sebe ovaj djelić modne povijesti svakako požurite!

Piše: J.R.

Fotografije: Rixo x Lacroix

Pročitajte i...

Londonski tjedan mode najavio rodno neutralno i digitalno izdanje za lipanj

Čini se da se modne revije do daljnjeg sele na internet

Street style report s londonskog tjedna mode

Tko je zakazao, a tko oduševio?

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

Što se ovih dana nosilo na ulicama Londona?

Street style: London Fashion Week

ELLE report: London Fashion Week

Sve (ali zaista sve) što trebate znati o londonskom Tjednu mode

▲ Povratak na vrh