British Fashion Council osnovao fond za pomoć britanskim dizajnerima

Revija na London Fashion Weeku
29.03.2020.

Odlična inicijativa koju bismo rado vidjeli u domaćem kontekstu

Razmjeri ekonomskih posljedica sadašnje situacije još nisu ni sagledive, no prilično je evidentno da će svom silinom pogoditi i modnu industriju. Na posebno klimavoj poziciji našli su se mali dizajneri koji nemaju moćne korporacije iza svojih imena, a kojima su naprasno otkazane narudžbe za već dobrim dijelom završene kolekcije, online i offline multibrand shopovi se zatvaraju i nitko sa sigurnošću ne može tvrditi koliko će ovaj status quo trajati.

Kako bi pomogao svojim dizajnerima u ovim teškim danima, British Fashion Council, krovna organizacija britanske mode koja organizira, među ostalim, i London Fashion Week, upravo je najavila osnivanje Covid Crisis Funda u sklopu kojega je osigurala milijun funti za pomoć modnim tvrtkama, kao i studentima modnog dizajna.

 

Novac su potegli iz BFC Foundation fonda, koji bi u normalnim okolnostima kroz natječaje dodijelili odabranim tek nastalim modnim brendovima ili onima u razvoju, kako bi im pomogli pri rastu i promociji.

S obzirom da su mnogi domaći dizajneri u sličnoj neprilici te je najčešće riječ o malim manufakturama koje nemaju velik, ili nikakav financijski back-up koji bi im pomogao prebroditi ovaj period, svakako bi bilo dobro kad bi i naši stručnjaci pripremili neki sličan program financijske pomoći za njih. Možda će im baš ova britanska inicijativa dati ideju.

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Londonski tjedan mode najavio rodno neutralno i digitalno izdanje za lipanj

Čini se da se modne revije do daljnjeg sele na internet

Trend: zimski pupoljci

Inspirirajte se modelima slavnih dizajnera zaljubljenih u makove, ruže, kamelije i ostale cvjetne otiske u stilu 60-ih i 70-ih

Savršene vjenčanice dvojca eNVy room za čaroban početak godine

Svake godine iznova dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović ponudu svog ateljea nadopune s pregršt novih modela u paleti različitih stilova osvajajući tako srca mladenki različitih želja i ukusa.

▲ Povratak na vrh