Broj dizajnera na njujorškom Tjednu mode nikad manji

19.02.2018.

Njujorški tjedan mode i dalje se suočava s neizvjesnošću. Na upravo završenoj manifestaciji prikazan je rekordno mali broj kolekcija, ukupno 118 što je čak 19% manje nego lani

Uzme li se u obzir da je već u rujnu taj broj drastično smanjen, mnogi se pitaju ima li kraja problemima. Ove su godine po prvi put izostala i neka od najvećih imena njujorške modne scene – Proenza Schouler, Rodarte, Altuzarra i Thom Browne – koji su svoje revije preselili s druge strane Atlantika te ćemo ih uskoro gledati u Parizu, a nešto slično je najavio i Alexander Wang.

Ljubimac publike i dizajner bez kojeg je nemoguće zamisliti tjedan mode u New Yorku, prošlog je mjeseca najavio kako će svoje kolekcije ove godine prikazivati u ljeto i zimu, kad buyeri nabavljaju većinu asortimana. Njegovu poslovnu logiku odlučilo je slijediti još desetak dizajnera zbog čega organizatori razmišljaju o uvođenju dva dodatna termina pa bi se njujorški Tjedan mode uskoro mogao održavati četiri, umjesto dva puta.

I dok neki pozdravljaju ovu ideju, drugi smatraju da bi se priča time samo dodatno razvodnila. U kuloarima se naime šuška o nikad slabijem rasporedu i dugim pauzama među revijama što je još donedavno bilo nezamislivo te su urednici i ostali posjetitelji često jedva uspijevali stići na sve revije. Pred organizatorima su očito veliki izazovi i nadamo se da će se situacija u narednih šest mjeseci ipak popraviti.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Bella Hadid prodaje svoj loft u New Yorku: Pogađate, pogled na grad je spektakularan

Svi ljubitelji industrijskog stila mogu inspiraciju pronaći u Bellinom domu

5 zapaženih trendova na tjednu mode u New Yorku

Ready-to-wear tjedan mode u New Yorku je u punom jeku, a mi smo već prepoznali par vodećih trendova za jesen i zimu

Posjetite pet modnih metropola kroz kultne filmove

Kad već ne možemo mi k njima, neka najstylish gradovi makar na par sati dođu k nama…

Zavirite u prekrasan njujorški stan slavne Oskarovke

Da imamo 7.9 milijuna dolara viška, definitivno znamo na što bi ih potrošili

O modi, influenceanju i životu u New Yorku s Jelenom Cikojom

Kako izgleda njujorška svakodnevica influencerice s preko 380 000 followera

▲ Povratak na vrh