Burberry vam nudi osobnog kupca i šalicu čaja

18.10.2019.

Britanski brend u novoj inicijativi

Kroz novu inicijativu koja je pokrenuta u ponedjeljak, kupci koji pošalju Burberry proizvod na RealReal bit će pozvani na kupnju osobnim kupcem i čaj na neko od Burberryjevih maloprodajnih mjesta. Partnerstvo će trajati do 30. siječnja 2020. godine.

 

“Kroz ovo novo partnerstvo nadamo se da ne zagovaramo samo zaokruženu budućnost, već potičemo potrošače da razmotre sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju kada žele osvježiti svoje ormare”, rekla je Pam Batty, potpredsjednica korporativne odgovornosti tvrtke Burberry.

 

 

Najava je najnoviji znak visoke mode koja se počinje usklađivati s gromoglasnim porastom “resale” tržišta preprodaje odjeće u Sjedinjenim Državama. Luksuzni brendovi polako prihvaćaju preprodajne tvrtke jer se izravno međusobno natječu za kupce, trgovci više ne mogu zanemariti mlađe, ekološki osviještene i perspektivne kupce luksuzne robe koji se okreću tržištu rabljene odjeće.

 

Tržište rabljene odjeće poraslo je čak 21 put brže od maloprodajnog tržišta odjeće u posljednje tri godine, navodi se u istraživanju GlobalData Retail objavljenom na web stranici preprodavača ThredUp. Očekuje se da će se industrija preprodaje odjeće gotovo udvostručiti s 28 milijardi koliko trenutno iznosi na 51 milijardu dolara do 2023. godine.

Burberry sada pokušava iskoristiti sve veći broj RealReal kupaca koje zanima marka. Britanski proizvođač rekao je da je prema RealRealu potražnja za preprodajom Burberryja porasla za 64% na godišnjoj razini, a pretrage za Burberryjem na tom mjestu najbrže su se povećale među tisućama  kupaca mlađe generacije.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

50 nijansi bež: kako Rosie, Irina, Pernille i druge stylish žene nose bež komade

Izabrali smo najbolje tonalne outfite koje ćemo rado kopirati

Dossier baloner: burna povijest modnog klasika

Pojavljuje se u proljeće i jesen. Pomalo strog, ali neodoljiv, kako ženama tako i muškarcima

Obožavamo sve torbe iz Burberry kolekcije za proljeće!

Topla sezona u znaku britanske modne kuće

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

Dočekajte sezonu balonera spremni: 20 divnih high street i high end primjeraka

U potrazi za savršenim proljetno-jesenskim suputnikom

▲ Povratak na vrh