Četiri stvari koje niste znali o Tomu Fordu

24.03.2018.

Američki dizajner, režiser i scenarist, aktivist LGBTQ zajednice... Kako god ga nazvali, Tom Ford je sve, samo ne običan

U svijetu mode poznat kao radoholičar i perfekcionist koji je predstavljao revije u razmaku od 48 sati te napravio revoluciju tijekom vremena provedenog u Gucciju. Ne samo to, Tom Ford je sve iznenadio kad je u svoj raspored ubacio i stvaranje filmova “Samac” i “Noćne životnije”. U nastavku vam donosimo pet stvari koje ipak možda niste znali o ovom svestranom dizajneru:

On je vegan

“Vegan sam otprilike godinu dana,” rekao je u jednom intervjuu. Smatra da uzgoj današnjeg mesa nije zdrav i zato ga ne jede. Iako se u prehrani riješio životinjskih proizvoda, to nije prenio na pistu. Dizajner je smanjio korištenje pravog krzna, no kako sam kaže ne smatra se bezgrešnim. Isto tako ne smatra se potpunim veganom jer nekad zna varati s pekarskim proizvodima. 

Opsjednut je kupkama

U jednom danu napravi četiri kupke. Prva je nakon buđenja u 4.30 ujutro, druga u 9.15 nakon treninga, večernje kupke su u 18 i 22 sata. Često ležim u kadi pola sata i samo pustim um da luta,” rekao je dizajner te istaknuo da ih smatram vrstom meditacije.

Ne deblja se

Tom Ford svako jutro prije prve kupke staje na vagu. Ako dobijem više od tri kilograma, jedem povrće dva do tri dana dok se ne vratim na svoju težinu,” objasnio je te dodao da ima istu težinu kao i s 33 godine. Njegov fitness režim sastoji se od 30 do 45 minuta kardio vježbi i pola sata s utezima. No ima i on svoje grijehe. Često uništim svoju dijetu tako što pojedem krafnu ili dvije kad dođem u ured,” priznao je.

Ne razgovara na mobitel

“Ne nosim mobitel jer mrzim razgovarati na telefon, pogotovo na mobitel,” rekao je. Iako koristi druge gadgete, iPad za čitanje knjiga i MacBook Air za Skype pozive, svoj iPhone koristi samo kao kameru. U hitnom slučaju, naravno, koristim ga kao telefon, ali zapravo nisam siguran koji je moj broj,” naglasio je.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

ELLE throwback: najglamurozniji lookovi s prošlogodišnjih ELLE Style Awards

Prošle godine na današnji dan art deco dvorane hotela Esplanade bile su scenografija najglamuroznijeg modnog događaja - ELLE Style Awards!

Na koje sve načine trendseterice nose šalove i marame?

Inovativni načini da začinite svoje odjevne kombinacije u hladnije dane

Nanny Fine - neočekivana modna inspiracija 2020.

Modnu inspiraciju potražile smo u camp ikoni 90-ih i pronašle komade od umjetnog krzna koji vrište: Miss Fiiiiine!

Casual elegancija nikada nije izgledala privlačnije – Delight by Ivan Friščić

Poput kameleona, ljepota svakog komada iz kolekcije je u tome što ga je moguće nositi zasebno, a s druge strane, moguće ga je uz neki detalj potpuno transformirati i prilagoditi određenoj prigodi

Punk meets poetry - nova kolekcija Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood

Vizija održive mode i esencijalnih komada u novoj kolekciji Vivienne Westwood.

Lady Di 1990-ih kao modna inspiracija za 2020-e

Mom jeans, biciklističke hlačice, sakoi s dvostrukim kopčanjem... trebamo li nastaviti?

▲ Povratak na vrh