Četiri stvari koje niste znali o Tomu Fordu

24.03.2018.

Američki dizajner, režiser i scenarist, aktivist LGBTQ zajednice... Kako god ga nazvali, Tom Ford je sve, samo ne običan

U svijetu mode poznat kao radoholičar i perfekcionist koji je predstavljao revije u razmaku od 48 sati te napravio revoluciju tijekom vremena provedenog u Gucciju. Ne samo to, Tom Ford je sve iznenadio kad je u svoj raspored ubacio i stvaranje filmova “Samac” i “Noćne životnije”. U nastavku vam donosimo pet stvari koje ipak možda niste znali o ovom svestranom dizajneru:

On je vegan

“Vegan sam otprilike godinu dana,” rekao je u jednom intervjuu. Smatra da uzgoj današnjeg mesa nije zdrav i zato ga ne jede. Iako se u prehrani riješio životinjskih proizvoda, to nije prenio na pistu. Dizajner je smanjio korištenje pravog krzna, no kako sam kaže ne smatra se bezgrešnim. Isto tako ne smatra se potpunim veganom jer nekad zna varati s pekarskim proizvodima. 

Opsjednut je kupkama

U jednom danu napravi četiri kupke. Prva je nakon buđenja u 4.30 ujutro, druga u 9.15 nakon treninga, večernje kupke su u 18 i 22 sata. Često ležim u kadi pola sata i samo pustim um da luta,” rekao je dizajner te istaknuo da ih smatram vrstom meditacije.

Ne deblja se

Tom Ford svako jutro prije prve kupke staje na vagu. Ako dobijem više od tri kilograma, jedem povrće dva do tri dana dok se ne vratim na svoju težinu,” objasnio je te dodao da ima istu težinu kao i s 33 godine. Njegov fitness režim sastoji se od 30 do 45 minuta kardio vježbi i pola sata s utezima. No ima i on svoje grijehe. Često uništim svoju dijetu tako što pojedem krafnu ili dvije kad dođem u ured,” priznao je.

Ne razgovara na mobitel

“Ne nosim mobitel jer mrzim razgovarati na telefon, pogotovo na mobitel,” rekao je. Iako koristi druge gadgete, iPad za čitanje knjiga i MacBook Air za Skype pozive, svoj iPhone koristi samo kao kameru. U hitnom slučaju, naravno, koristim ga kao telefon, ali zapravo nisam siguran koji je moj broj,” naglasio je.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

Marama je ovog ljeta dobila neobičnu novu funkciju

Jeste li i vi isprobali trend nošenja marame kao crop-topa?

Tri načina kako ovog ljeta nositi traperice

Ako se i ljeti teško odvajate od omiljenih traperica, ove će vas ideje razveseliti

Želite li saznati najčuvaniju tajnu u svijetu mode?

Imamo za vas pozivnice za najekskluzivniju shopping zajednicu

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

▲ Povratak na vrh