Chanel pokreće još dvije modne linije za ljeto i zimu

28.03.2018.

Iako godišnje samo za Chanel dizajnira šest opsežnih kolekcija, Karl Lagerfeld pokreće još dvije linije

Capsule kolekcije Coco Neige i Coco Beach, odnosno Chanel za snijeg i za plažu, kupcima će biti dostupne od lipnja, a Lagerfeld je ideju za nove linije dobio u Saint Tropezu gdje je primijetio kako Chanel nema adekvatan asortiman za uživanje kraj mora.

Iz Chanela napominju kako će ove kolekcije odgovoriti na stvarne potrebe kupaca s obzirom da njihovi butici diljem svijeta u srpnju već tradicionalno nude prve komade zimskih kolekcija, dok su kupci još uvijek u potrazi za asortimanom za plažu. Sličan apsurd događa se i zimi pa će linija Coco Neige ljubiteljima skijanja zimi biti dostupna u ski resortima poput glasovitog Courchevela gdje Chanel zimi redovito otvara svoja vrata.

Obje linije stavljaju poseban naglasak na funkcionalnost te je puno pažnje posvećeno upravo sportskim performansama, dok je dizajn u potpunosti osmislio Karl Lagerfeld. “Karl je radio na svakom komadu, sve je vidio i jako mu je važno da kolekcije oduševe kupce,” izjavio je za portal WWD direktor mode u Chanelu, Bruno Pavlovsky. “Ovo ni po čemu nije sekundarna linija. Posvetili smo joj se kao i svim ostalim kolekcijama koje nudimo.”

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Modna inspiracija: bijeg u prirodu

Nakon mjeseci provedenih u kući, priroda se nikada nije činila privlačnijom

Grinč možda nije ukrao Božić, ali modnu industriju obojio je kako njemu paše

Mislili smo da su ove nijanse anomalija uoči Božića, no pojavljuju se novi komadi u Grinch zelenoj...

'Pandemija nas je promijenila kao vrstu': Preslušajte kako zvuče nikad ispričane modne priče

Chanel je povezao neke od najinteresantnijih ljudi iz područja mode, glazbe, filma i umjetnosti kako bi porazgovarali o budućnosti kulture

Unuka legendarne ljepotice nova je Chanelova ambasadorica

Vidite li sličnost s jednom od najelegantnijih zvijezda prošlog stoljeća?

▲ Povratak na vrh