Chloë Sevigny zna kako odabrati vintage komade

15.05.2017.

Online potraga za dobrim vintage komadima često se pretvara u neizvjesno lutanje i zaista nije lako naći pravu stvar

Zbog toga je shopping portal Vestiaire Collective pokrenuo vintage odjel u suradnji s glumicom Chloë Sevigny koja je za njih odabrala 102 dizajnerske poslastice poput čizama Maison Martin Margiela, Prada bunde ili Courrèges jakne od umjetne kože.

Sevigny je odavno deklarirana ljubiteljica vintagea te redovno obilazi ulične sajmove, buvljake i vintage butike u potrazi za nekim novim komadom. „Vintage još uvijek nudi individualnost,“ izjavila je u razgovoru za portal.

„Svijet je danas previše homogen, nema čudaka, nema različitosti.“ Vintage je upoznala još kao djevojčica, obilazeći specijalizirane butike s majkom. U tako inspirativnom okruženju, brzo je razvila vlastiti stil, ali i instinkt koji u hrpi jednolične odjeće prepoznaje potencijalno blago. Ipak, vintage za nju nije samo stvar stila, već i briga za okoliš.

„Vintage je oblik recikliranja. Umjesto da se baci, ta se odjeća ponovno otkriva i nosi. Oduvijek sam osviještena po pitanju okoliša i ne podržavam današnji sustav bezvrijedne mode. Radije ću imati jedan trajni komad, nego deset onih koji će uskoro završiti u smeću.“

Repertoar koji je odabrala za Vestiaire Collective i sama bi rado nosila što će definitivno oduševiti poklonice njenog autentičnog stila. Otkačene cipele, nekoliko crnih kožnih jakni, Cartier satovi, ali i Givenchy majica s Bambijem – sve to čini impresivni modni vokabular ove jedinstvene mode ikone, repertoar koji će se bez sumnje brzo rasprodati.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh