Za sve fashionistice koje vole jarke boje: Marijana iz Rijeke je vaš novi ‘Hero’!

16.12.2020.

Cipele i torbice Hero4Heroes osvojile su nas vedrim bojama i sjećanjima na putovanja

Cipele i torbice Hero4Heroes obožavaju sve fashionistice koje se ne ustručavaju unijeti vibrantan kolorit u svoje kombinacije kroz modne detalje koje karakteriziraju odličan dizajn i kvalitetna izrada. Iza originalnog dizajna cipela koje podižu baš svaku kombinaciju i unose vedrinu u sivilo svakodnevice stoji Marijana Hero, modna dizajnerica koja je svoje kreacije predstavila i na njujorškom tjednu mode. S Marijanom, koja zrači pozitivnom energijom koju prenosi u svoje kreacije, popričali smo o novoj kolekciji, nostalgiji za putovanjima i planovima za budućnost.

Godina je bila turbulentna, no vaše kreacije pršte bojama i zrače optimizmom. Odakle crpite motivaciju i inspiraciju?

Godina je bila turbulentna i čudna, ali za inspiraciju idealna. Glavna motivacija nekako proizlazi iz konstante potrebe i želje da se nešto crta i stvara. Koliko god bilo teško i turbulentno s jedne strane ili vedro i veselo s druge, sve uvijek nekako završi na isti način – s olovkom u ruci.

A što se inspiracije tiče, tu svakako utječu stvari iz svakodnevnice, sitnice koje su pravi pokretač. Kada su vam te sitnice uglavnom ispunjene aktivnostima s dječicom, onda mašte i kreativnosti ne nedostaje.

Što donosi nova kolekcija?

Nova kolekcija ostaje vjerna Hero4Heroes potpisu i izričaju uključujući neodoljivu metalik, neon i printanu kožu, s neizostavnim zakovicama te glitter materijalima, ukomponirano u novi model čizmica do gležnja. Novi model krase bojane blok pete dajući im poseban glossy štih. Uz čizmice tu su i dugo pripremane Coco torbice s ilustracijama gradova.

Na društvenim mrežama ste pokazali nove modele tenisica, gležnjača i torbica vibrantnih boja, s crtežima svjetskih gradova. Jeste li vi autorica ilustracija? Što vas je inspiriralo?

Tako je, ja sam autorica svih ilustracija. Slikarstvo, prva ljubav još iz djetinjstva nastavila se i kasnije, prvo kroz oslikavanja svilenih haljina te sada na printeve za torbice i cipele. Inspiracija za ilustracije gradova proizlazi iz putovanja, no kako ovu godinu zbog trenutne situacije putovanja i ne postoje, inspiracija i ideja za model Miami je nastala iz čiste slučajnosti. Naime, inspiracija je proizašla iz serije Narcos gdje se radnja odvija između Kolumbije i Mexica u kojoj se Miami pojavljuje povremeno. Tako da sam nekako za vrijeme lockdowna i gledanja navedene serije odletjela i doživjela Miami iz čega je proizašla ilustracija i gležnjače Miami.

Koji je najveći izazov s kojim ste se susreli u 2020.?

Definitivno je prvi lockdown s kojim je sve odjednom stalo bio najveći izazov. Sve nas je zatekla situacija kako privatno tako i poslovno. Sada, kod ovog drugog pogoršavanja Covid-19 situacije sve nekako prolazimo lakše jer imamo to iskustvo s početka godine.

Srećom, između je bilo dugo toplo ljeto koje je iskorišteno na najbolji mogući način pa je to ono čega ćemo se najviše sjećati iz ove lude 2020.

Premda se čini da ćemo Novu Godinu dočekati kod kuće, smatramo da to nije izlika da je ne dočekamo sa stilom. U vašoj novoj kolekciji primijetili smo modele sa zakovicama, metalik kožom… Koji je model vaš osobni favorit?

To je definitivno najteže pitanje! Danas mi je recimo najdraži model gležnjača metalik srebrni. A onda mi je sutra već najdraži model s ilustracijom New York jer me veže uz prekrasne uspomene. Tako da je najbolje ostaviti drugima da procjene koliko i što im se sviđa te da se povežu određene modele s nekim njima dragim trenucima, osobama, uspomenama.

Koji su najpopularniji modeli među vašim klijenticama?

Nema nekih određenih pravila. Ovisi o periodu i sezoni, od elegantnih salonki na petu u proljeće i jesen do sad trenutno popularnih čizmica te torbica za svako godišnje doba.

Gdje se izrađuju vaši modeli? Koliko ste involvirani u sam proces proizvodnje?

Proces proizvodnje je u rukama starih majstora ručne izrade u Italiji koji se brinu da svaki zamišljeni dio s crteža apliciraju kako bi stvorili željeni gotov proizvod. Svi su modeli rađeni u jako malim količinama kako bi se zadržala unikatnost. Naravno, itekako sam uključena u kompletan proces proizvodnje, od biranja materijala, određivanja i apliciranja boja, izrade i aplikacije ilustracija. Cijeli proces je itekako mukotrpan i dugotrajan s konstantnom idejom i željom da se dobije savršeni proizvod.

Ranije ste kampanje snimali u Londonu, a noviju ste snimili s fotografom iz Rijeke, Filipom Grzinčićem, sudjelovali ste i na Fashion Weeku u New Yorku…  Kako, s obzirom na trenutnu situaciju, snimate i predstavljate svoje nove kolekcije?

Dok je bilo staro normalno kao što ste naveli, sve je bilo puno lakše za organizirati i odraditi, pojaviti se, prezentirati. Trenutno je sve puno teže, ali nekako se uspijevam snaći uz poštivanje mjera naravno. Uz cijeli niz digitalnih mogućnosti danas uspijeva se nekako naći način za prevladati ovu situaciju i približiti proizvode tržištima.

Koji su vam planovi za sljedeću godinu?

Za iduću godinu nema nekih prevelikih planova. I dalje je ideja nastaviti stvarati odnosno sve ideje, slike i crteže iz glave, papira, računala prenijeti na neki novi model cipela i torbica i pritom se dobro zabavljati, a nadam se napokon i otputovati negdje.

Za kraj – želim svim čitateljima i redakciji sretan i veseo Božić te najbolju i zdravu 2021.!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Filip Gržinčić, Saskia Lawson, Harriet Brown   

Stilist: Craig Hemming

Pročitajte i...

Povratak trenda koji nam pomaže da narastemo u trenu: Platforme

Fetiš koji obožavaju modni dizajneri i pop zvijezde

Rosie HW ima kolekciju cipela koju će obožavati minimalistice

Model, poduzetnica, influencerica, sada je postala i dizajnerica obuće, za koju su je inspirirale - žene

Cipele stvorene za uživanje u prirodi - na sniženju

Kvalitetan par zimske obuće nikad ne silazi sa shopping liste želja

Modni vremeplov: kultni modeli cipela u suvremenoj interpretaciji

Cipele koje su obilježile dvadeseto stoljeće i nikada nisu izašle iz mode

Sjajne cipele za suvremene Pepeljuge

Nova modna suradnja Amine Muaddi navodi nas na maštanje o onim vremenima kada će trenirke biti zakopane na dno ormara

▲ Povratak na vrh