Danas se trebala održati Met Gala no Anna Wintour nam je pripremila nešto drugo

04.05.2020.

Prvi ponedjeljak u svibnju na kakav nismo navikli

Ovaj ponedjeljak trebao je potpuno drugačije izgledati. Kad ne bi bilo koronavirusa i svih popratnih užasa, crème de la crème zvijezdanog svijeta već bi sad bio na posljednjim fittinzima, a celebrity frizeri i vizažisti kao i horde njihovih asistenata nervozno bi trčkarali okolo i imali pune ruke posla. Danas je naime prvi ponedjeljak u svibnju, što će reći da se večeras trebala održati slavna Met Gala, slobodno možemo reći najvažniji modni događaj godine uz fashion week, no kao što već i ptice na grani znaju, uslijed zdravstvene krize glamurozni event je otkazan. Ovogodišnja tema, About Time: Fashion and Duration, je zvučala super-obećavajuće, a kako Metropolitan muzej ne bi skroz ostao na cjedilu (budući da se njihov odjel za modu uvelike financira iz kasice Met Gale) Anna Wintour je osmislila alternativan virtualni event, “A Moment With the Met”, koji će se održati u istom terminu.

Gigi, Bella i Kendall na Met Gali

U 18 sati po njujuorškom, odnosno u ponoć po našem vremenu, na Youtube-u će početi live stream eventa koji će osim obraćanja Anne Wintour gladnoj fashion publici uključivati i live nastup Florence and the Machine i DJ set dizajnera Virgila Abloha. Anna je izjavila kako bi bilo nemoguće rekreirati Met Galu online, no kako je imala potrebu nekako obilježiti prvi ponedjeljak u svibnju. Ako vam njezin virtualni event pobudi apetit za još Met Gala sadržaja, predlažemo da (ponovno) pogledate dokumentarac The First Monday in May iz 2016. godine.

Dokumentarac o Met Gali

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: IMDB, Instagram

Pročitajte i...

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Zašto plavuše nikad neće nadmašiti crnke

Iako stara holivudska izreka kaže da „gospoda preferiraju plavuše“, ankete otkrivaju nešto sasvim drugo: muškarci brinete doživljavaju kao atraktivnije i inteligentnije. Kad se sjetimo femme fatale „odreda“ na čelu s Avom Gardner i Elizabeth Taylor, jasno nam je o čemu pričaju

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

▲ Povratak na vrh