Danas se trebala održati Met Gala no Anna Wintour nam je pripremila nešto drugo

04.05.2020.

Prvi ponedjeljak u svibnju na kakav nismo navikli

Ovaj ponedjeljak trebao je potpuno drugačije izgledati. Kad ne bi bilo koronavirusa i svih popratnih užasa, crème de la crème zvijezdanog svijeta već bi sad bio na posljednjim fittinzima, a celebrity frizeri i vizažisti kao i horde njihovih asistenata nervozno bi trčkarali okolo i imali pune ruke posla. Danas je naime prvi ponedjeljak u svibnju, što će reći da se večeras trebala održati slavna Met Gala, slobodno možemo reći najvažniji modni događaj godine uz fashion week, no kao što već i ptice na grani znaju, uslijed zdravstvene krize glamurozni event je otkazan. Ovogodišnja tema, About Time: Fashion and Duration, je zvučala super-obećavajuće, a kako Metropolitan muzej ne bi skroz ostao na cjedilu (budući da se njihov odjel za modu uvelike financira iz kasice Met Gale) Anna Wintour je osmislila alternativan virtualni event, “A Moment With the Met”, koji će se održati u istom terminu.

Gigi, Bella i Kendall na Met Gali

U 18 sati po njujuorškom, odnosno u ponoć po našem vremenu, na Youtube-u će početi live stream eventa koji će osim obraćanja Anne Wintour gladnoj fashion publici uključivati i live nastup Florence and the Machine i DJ set dizajnera Virgila Abloha. Anna je izjavila kako bi bilo nemoguće rekreirati Met Galu online, no kako je imala potrebu nekako obilježiti prvi ponedjeljak u svibnju. Ako vam njezin virtualni event pobudi apetit za još Met Gala sadržaja, predlažemo da (ponovno) pogledate dokumentarac The First Monday in May iz 2016. godine.

Dokumentarac o Met Gali

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: IMDB, Instagram

Pročitajte i...

Završile su posljednje ovosezonske ELLE Stilske Vježbe

Sezona Stilskih Vježbi je završila, a pobjednica je...

Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Stilska inspiracija: Tamara i Salomé Mory

Moderni pariški chic lijepih sestara

▲ Povratak na vrh