Daniel Lee novi je kreativni direktor modne kuće Bottega Veneta

18.06.2018.

Bottega Veneta imenovala je novog kreativnog direktora svega nekoliko dana nakon odlaska Tomasa Maiera

Svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da Tomas Maier napušta poziciju kreativnog direktora modne kuće Bottega Veneta nakon 17 godina, objavljeno je da će ga zamijeniti mladi dizajner Daniel Lee.

Mladi britanski dizajner Daniel Lee prethodno je radio kao direktor dizajna prêt-à-porter kolekcija za Céline, a prije toga surađivao je i s brendovima kao što su Maison Margiela, Balenciaga i Donna Karan.

Lee je objasnio kako mu je kao kreativnom direktoru ove modne kuće s tradicijom dugom više od 50 godina cilj zadržati ono što je prepoznatljivo za brend, fokusirati se na kvalitetu, izradu i sofisticiranost s dozom modernosti i noviteta.

Daniel Lee službeno preuzima poziciju 1. srpnja, a njegovu prvu Bottega Veneta kolekciju mogli bismo vidjeti već ovog rujna u Milanu.

Piše: A.S.
Foto: @bottegaveneta

Pročitajte i...

Put u MODNI RAJ zbog kojeg sanjamo o COVID putovnici

U iščekivanju it accessoirea 2021. godine - COVID putovnice, želja za putovanjem jača je nego ikada prije. Možda još nije vrijeme za pakiranje, ali ništa vas ne sprečava da se već počnete pripremati za put iz snova. Bilo da nešto planirate ili samo sanjarite, inspirirajte se našim pregledom pet top izložbi u pet europskih destinacija. Tema? Moda, naravno!

nataša mihaljčišin

Modno oslobođenje tijela

Nova kolekcija 'Metamorfoze' Nataše Mihaljčišin slavi slobodu kretanja i čaroliju ručnog rada

Modno oslobođenje: Vrijeme je za raskošne volane

Ženstven i lepršav modni editorijal koji poziva u budućnost prepunu mogućnosti

karen elson

Supermodel Karen Elson razotkriva naličje modne industrije. I nije neki prizor...

'Velika iluzija mode jest da gradi sliku žena kao moćnih božica, ali iza kulisa nemamo prava'

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

▲ Povratak na vrh