Dior u znaku baleta i neutralnih tonova za proljeće/ljeto 2019.

09.01.2019.

Bež elegancija nove plesne kampanje

Kreativna direktorica modne kuće Dior, Maria Grazia Chiuri inspirirana baletom je u rujnu 2018. predstavila predivnu kolekciju u kojoj su među ostalim plesačima sudjelovale i balerine Sharon Eyal i Pina Bausch. Zapamćeni spektakl dobio je svoju prvu objavljenju fotografiju iz kampanje za proljeće/ljeto 2019. godine.

 

“Radikalnost gesta suvremenog plesa potaknula je moju maštu”, objasnila je Chiuri. “Ples govori o tijelu, o slobodi”, rekla je i ti su elementi također prisutni u modi. Kolekciju obilježavaju drapirane grčke haljine i cvjetni ukrasi – konstruirani tako da su dovoljno lagani za ples.

 

“Prvi put sam u životu koristila jersey!”, izjavila je Chiuri, koja je kolekcijom odala počast siluetama Diora koje su postale moderne kroz pokreta. “Željeli smo preoblikovati Dior kodeks oblačenja kako bi bio prigodan za plesanje.”

Umjesto korištenja svjetlucavih detalja i sjajnih vezova, odlučila se za prigušenu paletu i elegantnu draperiju koja pokazuje jednostavnost i suptilnost završne obrade. Moderan pristup predstavio je novi, osvježavajući stil kuće Dior.

 

Piše: N.B.
Fotografija: Dior/Profimedia

Pročitajte i...

Sophia Loren u deset fantastičnih filmskih outfita

Kultna talijanska glumica i legendarna ljepotica u svojim najsjanijim modnim on-screen momentima

Sve proljetne modne kombinacije koje trebamo pronašli smo na jednoj adresi

Sve trendove s modnih pista - od košulja-jakni, preko romantičnih haljina do statement komada za ležeran look na jednom mjestu. Rezervirajte ovo proljeće za Reserved!

Razgovori s inspirativnim ženama o modi i feminizmu - u Dioru

Što znači biti ženom i postoji li razlika između odjeće koju stvaraju žene za žene u odnosu na onu koju stvaraju muški dizajneri, pitanja su na koja odgovaraju sugovornice u novom Diorovom podcastu

Ekskluzivni proljetni editorijal: Mislimo da je vrijeme za testiranje razigranih lookova i jarkih boja

Predstoji nam beauty buđenje: in su ekspresivno oslikane oči, usne i jagodice koje nalikuju ukusnim ružičastim bombonima i sjajna, baršunasta koža

Vraća se modni dodatak koji su obožavale nositi naše bake i prabake

Modni detalj koji su nosile prabake, kraljice, princeze i pop royalty sada je viđen i na modnim pistama i najavljuje comeback

Anya Taylor-Joy oduševila u još jednoj Diorovoj kreaciji

I još nekoliko modnih lookova koji nas navode da zaboravimo na pandemiju i da se eventi odvijaju preko Zooma

▲ Povratak na vrh