Disco groznica opet nas trese!

09.02.2017.

Poput najluđe večeri u kultnom Studiju 54 nove kolekcije donose disco eksploziju na proljetnim dizajnerskim pistama

Kako je najrasplesanija stilska dekada ponovno zavladala svjetskim modnim pistama? Kad bi u nekom veličanstvenom klubu okupili odabrane dizajnerske kreacije iz novih proljetno-ljetnih kolekcija, mogli biste bez problema pomisliti da se doista nalazite u njujorškom kultnom klubu Studio 54 na samom vrhuncu disco groznice kasnih 70-ih.

Seksi minimalističke haljine od blještavih lamea i džerseja, sjajne tkanine poput metalnih pletiva i metalizirane kože, krojevi koji nepogrešivo naglašavaju siluetu i čitava eksplozija šljokica najrazličitijih boja i veličina ključni su elementi najnovijeg revivala 70-ih, ove sezone uz kulerski disco beat.

Inspiracija vječnom elegancijom Halstonovih pročišćenih kreacija i stilom legendarnih disco diva poput Diane Ross i Donne Summer jednako dobro funkcionira i kad ovaj look siđe s pista u naše ormare.

Danju kombinirajte one blještave sa svakodnevnijim komadima poput traperica, a za večernje izlaske odvažno pokažite svoju plesnu figuru i umijeće jer samo su vaša mašta – i odgovarajuće cipele s platformom i maksi petom – granica groovy zabave!

Ovaj članak izvorno je objavljen u aktualnom broju magazina ELLE, veljača 2017.

S.J.
Foto: imaxtree, arhiva

Pročitajte i...

Želite li saznati najčuvaniju tajnu u svijetu mode?

Imamo za vas pozivnice za najekskluzivniju shopping zajednicu

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

▲ Povratak na vrh