Divna inicijativa iz kuće Alexander McQueen

19.02.2020.

Vjetar u leđa mladim talentima

Uzmemo li u obzir ogromnu konkurenciju, finacijske izazove i još čitav niz popratnih problema, možemo se složiti da studentima mode život nije lagan. Iz luksuzne britanske kuće Alexander McQueen odlučili su im barem malo olakšati i donirali su pozamašnu količinu tekstila i materijala koji su im iz proteklih kolekcija ostali kao višak. Ispraznili su svoju ogromnu arhivu i stotine metara materijala koji su se taložili u skladištima zadnjih desetak godina te ih proslijedili mladim talentima na 14 fakulteta diljem Velike Britanije. Možete zamisliti koliki je to vjetar u leđa studentima mode koji se zbog troškova svojih završnih revija, koji sežu i do 15 tisuća funti, nerijetko ozbiljno zadužuju, i koji si u normalnim uvjetima ne bi uopće mogli priuštiti  visoko kvalitetne primjerke svile, tvida i šifona.

 

 

Osim s ljudske strane, ovu inicijativu pozdravljamo i s ekološkog aspekta, jer dok neki luksuzni brendovi i dalje raznim destruktivnim metodama uništavaju viškove sasvim ispravne, no, neprodane robe, kod McQueena se svemu, čak i onome što se inače smatra otpadkom, pronalazi nova funkcija. “Nikad ništa ne bacamo!” izjavila je kreativna direktorica Alexandera McQueena, Sarah Burton, za britanski Vogue.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram,Youtube

Pročitajte i...

Želite li saznati najčuvaniju tajnu u svijetu mode?

Imamo za vas pozivnice za najekskluzivniju shopping zajednicu

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

▲ Povratak na vrh