10 godina A’Marie

04.12.2012.

Poznata zagrebačka dizajnerica ove godine obilježava okrugli rođendan svoje modne kuće

Modna kuća A’marie ove godine slavi prvo desetljeće. Tim povodom zamolili smo njezinu dizajnericu Anamariju Brkić da se prisjeti najznačajnijih trenutaka svog brenda, jednog od najženstvenijih na ovim prostorima.

2002. “Moje kreativno izražavanje počelo je izradom nakita. Na trećoj godini prava odlučila sam napustiti studij i okušati se u modnom svijetu. Iste godine otvorila sam prvi dućan, u jednom dvorištu u Teslinoj ulici.”

2003. “Na prvom Cro-a-Porteru predstavila sam se prvom dizajnerskom revijom u vrtu zagrebačkog Arheološkog muzeja.”

2004. “Oformila sam vlastiti proizvodni pogon i zaposlila prve radnike.”

2005. “Cro-a-Porter u kinu Europa, revija na koju sam i danas ponosna. Replike nakita iz hrvatske povijesne baštine, nostalgični utjecaji uklopljeni u urbani ulični ritam.”

2006. “Revije u Hypo centru također se rado sjećam po sjajnom spoju glazbe, make-upa i atmosfere. Tada sam se prvi put okušala i u dizajnu obuće. Iste godine dizajnirala sam limitiranu bočicu Coca Cole light za naše tržište.”

2007. “Na 10. Cro-a-Porteru, u zagrebačkoj dvorani Tucman, obilježila sam petu godišnjicu, a u Bolu, u suradnji s Moranom i Martinom iz Boudoira, otvorila sam tog ljeta drugi atelje.”

2008. “Pokrenula sam svoju internetsku stranicu. Dizajn inspiriran dijamantom provlačio se kao lajtmotiv i u dizajnu kolekcija, ambalaže za naočale i pulta te ostalih detalja u novoj trgovini koju sam se spremala otvoriti.”

2009. “Preselila sam trgovinu na atraktivniju lokaciju u Gundulićevu te predstavila prvu liniju dizajnerskih sunčanih i dioptrijskih naočala kod nas. Te sam godine pokrenula i podliniju brenda A’marie, pod nazivom A’ by A’marie, i u suradnji s Doveom dizajnirala kolekciju Dove Pro-age namijenjenu stvarnim ženama u godinama.”

2010. “Odlučila sam prezentirati svoje kolekcije medijima i javnosti modnim kampanjama i ekskluzivnim eventima za klijente, ne više revijama.”

2011. “Razvijala sam ponudu linijama komercijalnijih proizvoda, poput kašmirske linije bazičnih odjevnih komada, i jačim naglaskom na dostupnijoj i komercijalnijoj liniji A’ by A’marie.”

2012. “U suradnji s dizajnerom Maurom Massarottom dizajnirala sam liniju vintage naočala za Ghetaldus i otvorila u Dubrovniku svoj prvi pop-up store.

Surađivala sam s nekoliko konceptualnih trgovina na Jadranu; među dražima mi je pop-up store Style Lab na omiljenoj Korčuli u palači Lešić Dimitri.

U suradnji s domaćim proizvođačem- Saga Saga pokrenula sam limitiranu kolekciju vunenih tepiha A’marie.”

Tekst: Dino Bonačić
Foto: Mladen Šarić, Sandra Vitaljić, Petar Janjić, Maja Kljaić

Pročitajte i...

Dizajnerica Anamarija Brkić o inspiraciji, majčinstvu i vođenju uspješnog brenda A'marie

Anamarija Brkić u prošloj je godini osjetila negativne utjecaje pandemije na poslovanje, zbog potresa je morala iseliti iz stana, ali godinu će ipak pamtiti po lijepome: postala je mama. Kako se nosi sa svim životnim izazovima, što je najviše veseli, a zbog čega žali otkriva u ekskluzivnom intervjuu za elle.hr

Heroina modernog doba koja razoružava osmijehom i besprijekornim stilom

A'marie ima predivnu novu kolekciju - 'Pretty woman'!

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

Boudoir: "Prkosne haljine"

Dizajnerice Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević ljepotom veličanstvenih kreacija liječe naše teške misle uzrokovane koronakrizom

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

▲ Povratak na vrh