Dizajneri dostojni kraljice

Kate Middleton
30.11.2013.

Čije su kreacije najčešći izbor Vojvotkinje od Cambridgea i kraljice stila Kate Middleton?

Odjevena u elegantnu crnu haljinu klasična kroja dizajnerice Alice Temperley i osvježene boje kose koja danima puni medije, Vojvotkinja od Cambridea jučer je bila počasna gošća na balu mladih britanski sportaša.

Dizajneri dostojni kraljice

Vojvotkinja od Cambridgea u haljini Alice Temperley

To nije prvi put da je Kate odabrala profinjenu kreaciju dizajnerice koja stoji iz britanske modne kuće Temperley London.

„One su divne žene i prave Britanke. Djeluju tako osvježavajuće i ugodno, što nije mala stvar u svijetu slavnih među kojima je vrlo malo odmjerenih i pristojnih ljudi. Dobre su veleposlanice naše modne scene i onoga što predstavljamo“, svojedobno je izjavila londonska dizajnerica Alice Temperley za Kate i njenu sestru Pippu.

Alice je jedna od omiljenih dizajnerica 31-godišnje Vojvotkinje poznate po domoljubnoj sklonosti britanskim modnim kućama.

Na samom vrhu Kateinih dizajnera suvereno vlada Sarah Burton, kreativna direktorica kuće Alexandera McQueena, čiju je bajkovitu kreaciju Kate nosila na svom vjenčanju.

Poput ostatka otočne aristokracije, i Vojvotkinja favorizira balonere koji su sinonim za jednu od najstarijih britanskih modnih kuća, Burberry.

Iako je svojedobno češće nosila damske kreacije Catherine Walker, omiljene dizajnerice princeze Diane, u posljednje vrijeme Kate bira glamuroznije toalete Amande Wakeley i Jenny Packham.

Na Kateinoj modnoj ljestvici vrlo visoko kotira Emilia Wickstead, ali i sve uspješniji brend kanadsko-britanskog dizajenera turskog podrijetla, Erdema Moralioğlua, kao i kreacije naturalizirane Britanke Roksande Ilinčić.

© M.B. / Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Alexander McQueen vas poziva da budete kreativni u izolaciji

Zanimljivi projekt britanske modne kuće

Divna inicijativa iz kuće Alexander McQueen

Vjetar u leđa mladim talentima

Inspirirani novim kolekcijama Erdema i Brock Collectiona nosimo romantične cvjetne haljine!

Pronašli smo najljepše primjerke iz naših omiljenih trgovina

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

▲ Povratak na vrh