Jednostavnost koja spaja – Natali Jewellery na ELLE Boutiqueu

04.11.2020.

Kako je jedna obična spajalica inspirirala dizajnerski nakit od kaučuka, metala i poludragog kamenja doznajte u subotu na ELLE Boutiqueu

Što je motivira i kako izgleda proces od ideje do realizacije upečatljivih komada nakita koje možete pronaći na novom ELLE Boutiqueu, otkrila nam je dizajnerica Natali Kolundžić koja stoji iza Natali Jewellery.

Na čemu trenutno radite i što vam je najveća inspiracija?

Radim nekoliko kolekcija godišnje i evo baš sam napravila jednu koja se zove Connect. U vremenu sve veće otuđenosti dobila sam želju napraviti nešto što bi barem simbolički moglo povezati, kroz modu i kroz moj osobni izričaj.
Motivacija mi je bila jedna obična spajalica. Jednostavnost koja spaja. I tako je nastala kolekcija Connect napravljena za web shop modnog brenda Link by Ogi Antunac koju ću prikazati na Elle Boutiqueu.

Koji su vam omiljeni materijali za rad?

U izradi nakita koristim prirodne materijale kao sto su kaučuk, bakar (posrebreni) i poludrago kamenje.

Kako izgleda proces od ideje do realizacije?

Ideje nastaju najprije negdje u mojoj glavi gdje ih puštam nekoliko dana, nakon toga ide skica u nekoliko poteza, razrada sa suradnicima, a zatim se radi prototip koji se prema potrebi dorađuje.

Što ste pripremili za novi ELLE Boutique?

Uz kolekciju Connect pripremila sam i standardnu kolekciju narukvica Arooka – mission bracelet/rise up your hand, napravljenih od kaučuka i poludragog kamenja, gdje svaki kamen ima svoje značenje, poruku ili misiju, pa se u nekoj od njih uvijek možemo pronaći.

Dizajnerski nakit Natali Jewellery možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Pročitajte i...

Legendarna dizajnerica nakita Elsa Peretti preminula u 80. godini

Dizajnerica, filantropkinja i bivši model autorica je nekih kultnih komada nakita

Prekrasan prsten koji je ujedno i odličan alat za makeup i manikure

Komad nakita koji polako, ali sigurno osvaja Instagram i potiče artističke tendencije

Intervju s dizajnericom magičnog nakita Theodorom Warre

O Indiji, suradnjama, talismanima i putovanjima s poznatom britanskom kreativkom, unukom službenog zlatara Britanske Krune

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

▲ Povratak na vrh