Kakav je zapravo bio Karl Lagerfeld? Kroz memoare njegove nekadašnje ‘desne ruke’ saznat ćemo i tu enigmu

karl lagerfeld memoari
12.04.2021.

Od boksača do jet settera, Sebastien Jondeau opisuje svoj život i povezanost sa slavnim dizajnerom

Sébastien Jondeau, tjelohranitelj, vozač, asistent i bliska osoba Karlu Lagerfeldu, napisao je, uz pomoć spisateljice Virginie Mouzat, svoja sjećanja na slavnog dizajnera u knjizi ‘Ça va, cher Karl?’. Autorica za knjigu kaže da nije knjiga o modi, već o ljudskosti, koja je u Jondeauovoj ispovijesti iščitala njegovu povezanost i odanost dizajneru.

Nekadašnji boksač Lagerfelda je upoznao kao tinejdžer, u očuhovoj trgovini antiknog namještaja i kaže da se svidio dizajneru jer je bio znatiželjan i uvijek mu je postavljao razna pitanja. Pitao je dizajnera bi li mogao raditi za njega, pa mu je prvo bio tjelohranitelj, zatim vozač pa osobni asistent.

U Lagerfeldu je, kao dijete razvedenih roditelja, pronašao stabilnu očinsku figuru, a Karl je u njemu vidio sina. Stoga ne čudi da ga je za života uveo u svoj krug i pokazao mu život na visokoj nozi, a oporučno, ostavio dio svog bogatstva.

Jondeau je kročio i u svijet mode: nosio je revije za Chanel, a Silvia Venturini Fendi ponudila mu je da, kao boksač, surađuje na kolekciji sportske odjeće.

No usprkos svemu, ostao je čvrsto na zemlji, svjestan da je zdravlje najvažnije što proizlazi i iz činjenice da je bio uz Karla za vrijeme njegove bolesti i smrti, a otkrio je i kako se dizajner nije predavao već je radio do samog kraja. ‘Ako ste živi i zdravi, imate sve. Ponekad na to zaboravimo jer razmišljamo vrlo materijalistički.’, zaključio je Jondeau.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Egzotična moda: 'It' komadi od gljiva i kaktusa

Budućnost mode zvuči - sočno?

amber valletta

Sentimentalna priča o održivoj modi: Karl Lagerfeld x Amber Valletta

Muza odala počast slavnom dizajneru novom kolekcijom torbi od održivih i inovativnih materijala

Unuka legendarne ljepotice nova je Chanelova ambasadorica

Vidite li sličnost s jednom od najelegantnijih zvijezda prošlog stoljeća?

Sjaj i tama Mariah Carey

Iza jednog od najmoćnijih i najljepših glasova današnjice kriju se ružne obiteljske traume, ljubavni krahovi i osjećaj bespomoćnosti

▲ Povratak na vrh