Nižu se strašne optužbe na račun Alexandera Wanga

30.12.2020.

Sve više užasavajućih svjedočanstava o predatorskom ponašanju modnog miljenika izlazi na vidjelo...

Instagram profili Diet Prada i Shit Model Management prenijeli su priču modela Owena Mooneya koju je iznio na platformi Tik Tok. Mooneya je prije gotovo četiri godine u klubu neprimjereno dirao i grabio modni dizajner Alexander Wang, a nakon njegova priznanja, poput bujice počela su se pojavljivati i druga svjedočanstva. Zajednički nazivnik koji se pojavljuje u jezivim osobnim iskustvima modela ili uzvanika na zabavama najčešće uključuju alkohol i droge za omamljivanje. Neki od onih koji su istupili navode da su ili vidjeli slične situacije ili sami bili žrtve Alexandera Wanga – od neželjenog dodirivanja, nagovaranja na konzumiranje alkohola ili droga, do buđenja bez odjeće u njegovoj sobi, blackouta i pokušaja seksualnog napastvovanja.

Instagram: diet_prada

Kao što se u dosadašnjem razotkrivanju seksualnih predatora pokazalo, žrtve često oklijevaju u odlukama da javno istupe, zbog straha od osvete predatora, nerazumijevanja okoline, srama i straha od optužbi, a to je potvrdio i sam Owen Mooney. No hrabri istup samo jedne žrtve može motivirati mnoge druge da izađu s vlastitim pričama i zaustave lanac zlostavljanja.

Kampanja za SS17 kolekciju Alexandera Wanga s R. Kellyjem u ulozi modela
Foto: Instagram diet_prada

Dosad nije bilo nikakve službene ni neslužbene izjave od strane Alexandera Wanga ni njegove modne kuće na ove optužbe, a nisu se oglasili ni Wangovi prijatelji iz modnog svijeta. Supermodel i kantautorica Karen Elson pružila je podršku žrtvama na Instagram objavi Diet Prade i napisala: “Nitko ne bi trebao osjećati pritisak da se napije, a kamoli da bude drogiran ili prisiljen braniti se od neželjenih seksualnih nasrtaja pod krinkom dobre zabave ili posla. Pristanak je pristanak. Teško je kada se radi o nekom iz industrije koga poznaješ ili mu se diviš, ali to ne bi trebalo umanjiti bol koju je ta osoba navodno prouzročila drugima. Ako nemamo ove razgovore, ništa se neće promijeniti nabolje.”


Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram diet_prada

Pročitajte i...

'Izgledaš umorno...' - Bella odgovorila na komentar koji nitko nikad ne želi čuti

U najnovijem izdanju svakodnevne torture nerealnih očekivanja...

Madonnina kći je otvorila Instagram (i nema strpljenja za glupa pitanja o njenoj majci)

Jabuka definitivno nije pala daleko od pop royalty stabla…

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

Najseksi muškarac na svijetu jednom Instagram objavom slomio mnoga srca

Ima li javnije potvrde ljubavi od Instagram posta?

Pozadina idile na društvenim mrežama

Nepoznata priča fotografije koja utjelovljuje nepodnošljivu lakoću postojanja

▲ Povratak na vrh