Prekrasni kaputi Lei Lou by Alex na novom ELLE Boutiqueu

04.11.2020.

Lei Lou by Alex Dojčinović na novi ELLE Boutique donosi dobre vibracije i odlične dizajnerske komade

Lei Lou by Alex, jedno od najpoznatijih i najuspješnijih imena domaće mode, polako osvaja i svjetsku scenu. Na čemu trenutno radi i što priprema za novi ELLE Boutique saznajte u blic intervjuu s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović.

Na čemu trenutno radite?

Upravo u subotu, paralelno s našim sudjelovanjem na Elle Boutiqueu kreće i moja suradnja sa Zalandom, najvećom web platformom u Njemačkoj. Ponosna sam što osnažujemo partnerstva i u ovim izazovnim vremenima na novim projektima u Hrvatskoj i svijetu.

Može li se i kako utjecaj „novog normalnog“ vidjeti u vašoj novoj kolekciji?

Ne podržavam taj izraz, odbijam ga koristiti jer mi pomalo zvuči kao ispiranje globalnog mozga. Ja sam ovu situaciju maksimalno pojednostavnila i za mene su ovo novonastali uvjeti rada koji po ničemu nisu niti uobičajeni niti normalni, pa im se samim time taj epitet nikako ne može pripisati. Modne kolekcije se pripremaju godinu dana unaprijed pa će se pravi utjecaj svega vidjeti tek iduće godine. Barem kod onih brandova koji će uspjeti opstati.

Koji su „must have“ komadi ove jeseni i zime?

Imamo divne modele kaputa, haljina, čizama, ali i trenirki koje su, velikim dijelom i zbog situacije u kojoj se nalazi svijet, postale globalni trend broj jedan. Obožavam naše trenirke, pravi su “go to” komad za rad od kuće, odlazak u kupovinu, na kave s prijateljicama.

Što vam je trenutno najveća inspiracija?

Nisam od inspiracija i nikada se ne opterećujem nekim zadanim temama, već uglavnom radim ono što mi se sviđa i što i sama rado nosim. Trenutno pripremam kolekciju za iduće proljeće i ljeto, paralelno s time biram materijale za zimu 2021/2022.

Što ste pripremili za novi ELLE Boutique?

Remenje, torbe, kapute, mokasinke i nakit. Veselim se Elle Boutique-u baš svake sezone i sretna sam što se tradicija nastavlja. Iako na udaljenosti i na oprezu, veselja i dobre vibre neće nedostajati.

Dizajnerske komade Lei Lou by Alex možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru. 

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Pročitajte i...

Aleksandra Dojčinović: 'Trebamo sebe ojačati i sebi biti najbolje'

Modna dizajnerica gostovala je u podcastu Ane Radišić

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Nekadašnja brend-menadžerica svoju je strast za kuhanjem pretvorila u uspješan posao

U trenutačnim okolnostima, kad su putovanja ograničena, ipak možemo uživati u autohtonim ljepotama, i to zahvaljujući Dragani Dilparić i platformi priceless.com, koji nas vode u središnju Hrvatsku i čarobne okuse štrukli. Oduvijek ste željeli naučiti pripremati ovaj kontinentalni comfort food? Evo prilike! I to potpuno besplatno!

Kako besplatno putovati i za kraj 2020. pokloniti sebi - doživljaje?

Putovanja možda imaju novu dimenziju, ali opet su i predivna i inspirativna – dovoljno je samo kliknuti na priceless.com

"It" komadi blagdanske capsule kolekcije Lei Lou by Alex Dojčinović

Cijenjena hrvatska dizajnerica godinu završava blagdanskom capsule kolekcijom, ali i velikim poslovnim uspjehom - suradnjom s najvećom njemačkom shopping platformom Zalando

Treću godinu zaredom Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u borbi protiv siromaštva djece

Od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske od 26. studenog do 23. prosinca odvaja se sredstva za pomoć djeci Hrvatske i Ruande

▲ Povratak na vrh