Savršenstvo prirode u novoj kolekciji mammii jewellery pronađite na ELLE Boutiqueu

04.11.2020.

O pokretačkim silama koje su je inspirirale za novu kolekciju nakita od srebra,dragog i poludragog kamenja razgovarali smo s Majom Miletić povodom novog ELLE Boutiquea

Maja Miletić, autorica iza brenda mammii jewellery, godinama nas impresionira svojim nakitom koji se smatra nosivim minimalističkim skulpturama. U blic intervjuu predstavlja nam svoju novu kolekciju koju možete pronaći na ELLE Boutiqueu 07. studenog.

Kako je nastala nova kolekcija nakita?
Retrogradna kolekcija naziva Triptih nastajala je kroz turbulentnu 2020. godinu uz zalete i pauze. Uz velike planove i stavljanje istih u mirovanje. Uz veliku nadu i uz tihi, neprimjetni rad.

Zašto baš Triptih? Ima li za tebe broj tri neku simboliku?
Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim.
Vrijeme, pokret i ljepota su za mene glavne pokretačke sile koje su često u pozadini mojih razmišljanja. Vrijeme predstavlja tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog.
Pokret je glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim.
Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo. Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i ciklusa koje neumorna priroda prođe.
Triptih je također najava tri pod-linije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.

Stijene, odbijanje svjetlosti i cvijeće… kako si te elemente uklopila u novu kolekciju tj. koje si materijale koristila kako bi prenijela svoju viziju?
Modeli su izrađeni od srebra i mjedi sa 24 karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja kao što su ametist, ametrin, citrin, peridot, hematit i pirit.

Dizajnerski nakit Mammii Jewellery možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Fotografija: Maja Miletić

Grafička obrada: Mia Marić
Model: Ivana Vukušić
Make up: Martina Knapić

Pročitajte i...

Legendarna dizajnerica nakita Elsa Peretti preminula u 80. godini

Dizajnerica, filantropkinja i bivši model autorica je nekih kultnih komada nakita

Prekrasan prsten koji je ujedno i odličan alat za makeup i manikure

Komad nakita koji polako, ali sigurno osvaja Instagram i potiče artističke tendencije

Intervju s dizajnericom magičnog nakita Theodorom Warre

O Indiji, suradnjama, talismanima i putovanjima s poznatom britanskom kreativkom, unukom službenog zlatara Britanske Krune

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

▲ Povratak na vrh