Savršenstvo prirode u novoj kolekciji mammii jewellery pronađite na ELLE Boutiqueu

04.11.2020.

O pokretačkim silama koje su je inspirirale za novu kolekciju nakita od srebra,dragog i poludragog kamenja razgovarali smo s Majom Miletić povodom novog ELLE Boutiquea

Maja Miletić, autorica iza brenda mammii jewellery, godinama nas impresionira svojim nakitom koji se smatra nosivim minimalističkim skulpturama. U blic intervjuu predstavlja nam svoju novu kolekciju koju možete pronaći na ELLE Boutiqueu 07. studenog.

Kako je nastala nova kolekcija nakita?
Retrogradna kolekcija naziva Triptih nastajala je kroz turbulentnu 2020. godinu uz zalete i pauze. Uz velike planove i stavljanje istih u mirovanje. Uz veliku nadu i uz tihi, neprimjetni rad.

Zašto baš Triptih? Ima li za tebe broj tri neku simboliku?
Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim.
Vrijeme, pokret i ljepota su za mene glavne pokretačke sile koje su često u pozadini mojih razmišljanja. Vrijeme predstavlja tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog.
Pokret je glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim.
Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo. Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i ciklusa koje neumorna priroda prođe.
Triptih je također najava tri pod-linije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.

Stijene, odbijanje svjetlosti i cvijeće… kako si te elemente uklopila u novu kolekciju tj. koje si materijale koristila kako bi prenijela svoju viziju?
Modeli su izrađeni od srebra i mjedi sa 24 karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja kao što su ametist, ametrin, citrin, peridot, hematit i pirit.

Dizajnerski nakit Mammii Jewellery možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Fotografija: Maja Miletić

Grafička obrada: Mia Marić
Model: Ivana Vukušić
Make up: Martina Knapić

Pročitajte i...

Kako održavati nakit na pravi način?

Ako ste ljubitelj nakita od zlata ili srebra, odnosno od bilo kog drugog materijala, gotovo je sigurno da mučite muku s time kako bi trebalo taj nakit održavati. Posebno ako je u pitanju nešto osjetljiviji materijal, kao što su na primjer biseri ili drago kamenje.

Ako ste mislili da je zlatna golubica Lady Gage "over-the-top", pripremite se

Nakit modne kuće Schiaparelli san je snova svih ljubitelja nadrealizma

Najljepši blagdanski pokloni su trajne uspomene

U oceanu ponude božićnih poklona teško je zadržati individualnost i odabrati onaj koji će biti odraz naših misli, želja i emocija. Kako ostaviti potpis, kako darovati nešto posebno, trajno, uspomenu za cijeli život? Odgovor je jednostavan: darujte nakit!

Nakit koji bi žene sa stavom voljele pronaći ispod božićnog drvca

Nakit je poklon s kojim ne možete pogriješiti, a Amaranthine ima novu kolekciju koja stavlja naglasak na povezanost s prirodom

Intervju s dizajnericom magičnog nakita Theodorom Warre

O Indiji, suradnjama, talismanima i putovanjima s poznatom britanskom kreativkom, unukom službenog zlatara Britanske Krune

Osjetite dašak Pariza u Zagrebu

Potražite božićnu bajku u Borboleta trgovinama

▲ Povratak na vrh