Što žene žele?

Kreacije Jenny Packham
08.12.2013.

Omiljena dizajnerica Vojvotkinje od Cambridgea, Jenny Packham smatra da njeni kolege kreiraju neudobnu odjeću

Britanska dizajnerica Jenny Packham, čiji su zaštitni znak perlice i predivne dekadentne toalete, smatra da muški dizajneri više razmišljaju o haljini nego o ženi koja će je nositi.

Njene kreacije čest su odabir zvijezda na glamuroznim partyjima i na crvenom tepihu, s Vojvotkinjom od Cambridgea na čelu, kao jednom od Jennynih najvećih ‘obožavateljica’. No dizajnerica ne smatra da je njezina odjeća nepraktična.

Vojvotkinja od Cambridgea u kreacijama Jenny Packham

Vojvotkinja od Cambridgea u kreacijama Jenny Packham

„Prije nekoliko godina na jednoj novinarskoj konferenciji upitali su me zašto u mojim kolekcijama nema pletenine i dnevne odjeće. Nakon toga kreirala sam veliki pulover načinjen samo od perlica. Jako sam ponosna na taj rad“, izjavila je za britanski InStyle.

Packham prati trendove, ali uvjerena je da dizajnerice imaju mnogo više razumijevanja i mogu se mnogo lakše poistovjetiti sa svojom ženskom ‘publikom’ nego dizajneri.

Jenny Packham

Britanska dizajnerica Jenny Packham

„Muškarci su sigurno dodali novu strast i žar modi, ali oni stvaraju skulpturalna djela. Za razliku od njih, ja znam što žena želi i može nositi, uvijek razmišljam o osobi za koju stvaram.“

Jenny otkriva što je za nju savršeni večernji ‘look’. „Morate imati jedan dominantan i izražajan detalj, što može biti materijal haljine ili zanimljiv komad nakita.“

© Cover Media, Imaxtree.com, Getty Images

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh