Sve te divlje stvari

24.01.2014.

U hotelu Salomon de Rothschild u Parizu stvorena je prava džungla jer je na rasporedu bila revija visoke mode kuće Valentino

Haljine s prikazima tigrova, lavova, leptira i papiga krasile su haljine, ali i stylinge brojnih insajdera u prvome redu, a na kraju prostorije bio je postavljen mural s zelenom prašumom i dva papagaja na velikoj naslikanoj grani. Sve se to odvijalo u sklopu revije visoke mode kuće Valentino.

Tema prirode kao da je zaživjela i u publici gdje je pjevačica Florence Welch plijenila pažnju u maslinasto zelenom kaputu s velikim brošem leptira, dok je glumac i zaštitno lice Valentino mirisa za muškarce, Louis Garrel, bio vrlo šarmantan u odijelu mornarsko plave boje.

 

Valentino Couture proljeće 2014. Valentino Couture proljeće 2014.

 

Dizajneri kuće Valentino, Maria Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli, u novoj viziji visoke mode istraživali su svjetove divljine i slobode prirode kreiravši odu carstvu flore i faune. Na sivom kaputu od kašmira tako je bio oslikan lav za kojeg je trebalo čak 300 sati ručnog oslikavanja, dok je na plaštu (koji kao da je izašao iz operete ‘Madame Butterfly’) 55 sati ručnog rada zahtijevao prikaz niza leptira ukrašenih perjem.

 

Valentino Couture proljeće 2014.

 

Ako životinjski motivi nisu po vašem ukusu, Valentino nudi i štošta drugoga. Od krep haljina inspiriranih Didonom i Enejom, iz opere Purcella pa sve do toaleta boje mahagonija, baziranih na preciznom radu Claudea Debussyja.

 

Valentino Couture proljeće 2014.

Valentino Couture proljeće 2014.

 

Zajednički nazivnik svim radovima je inspiracija svijetom opere i kulture, a dizajnerski dvojac, koji u svakoj kolekciji pomiče granice mode i svijeta mašte, niti ovaj puta nije razočarao. Zaista poštuju naslijeđe velikog maga Valentina Garavanija.

Fotografije: Getty Images/Guliver

Pročitajte i...

Ovog proljeća obožavamo bluze sa statement rukavima

Pronašli smo sjajne komade iz dizajnerske i high street ponude

Kako pariška kuća Dior zamišlja proljeće?

Nova kampanja za nadolazeću toplu sezonu

Divna FKA Twigs nastupila na Valentino reviji

Magična atmosfera u pariškom Grand Palaisu

▲ Povratak na vrh