Čak i da ste namjeravali, do daljnjeg ne možete kupovati na Net-a-Porteru

28.03.2020.

Obustavljen je rad distribucijskih centara za Europu i Amerike

Net-a-Porter, luksuzni multibrand webshop, posljednjih se nekoliko dana povlači po medijima zbog svoje katastrofalne reakcije, ili bolje rečeno, nedostatka reakcije, na novonastalu situaciju uzrokovanu koronavirusom. Nakon vala kritika i angažmana sindikata radnika zbog uvjeta rada u distribucijskim centrima, koji, između ostalog, onemogućavju obvezno socijalno distanciranje svojim radnicima, Net-a-porter je konačno popustio pod pritiskom i obavijestio svoje kupce da do daljnjeg obustavlja svoje usluge. To konkretno znači da su zatvorili svoje distribucijske centre diljem Europe i Amerike, pa su dostave trenutno moguće jedino kupcima u azijsko-pacifičkoj regiji.

Članovi sindikata su ovom prigodom izjavili kako: “Sad nije vrijeme za fokusiranje na slanje luksuzne robe ljudima koji ne mogu izaći iz kuće, ako to znači da su radnici bespotrebno izloženi riziku zaraze.” S obzirom da zapošljavaju ogroman broj ljudi- primjerice, u njihovom centru za distribuciju u Londonu do prekjučer je u nepovoljnim uvjetima radilo čak 550 ljudi- nadamo se da odluka nije donesena puno prekasno i da posljedice za radnike neće biti kobne.

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

Genijalan Instagram izazov kuće Helmut Lang

Još jedan u nizu fantastičnih načina za skratiti vrijeme u izolaciji

Shopping vodič: Tie-dye ili službeni uzorak korona sezone

Čini se da su se sve influencerice i svi celebrityiji spontano uskladili oko službene uniforme korona sezone

▲ Povratak na vrh