Čak i da ste namjeravali, do daljnjeg ne možete kupovati na Net-a-Porteru

28.03.2020.

Obustavljen je rad distribucijskih centara za Europu i Amerike

Net-a-Porter, luksuzni multibrand webshop, posljednjih se nekoliko dana povlači po medijima zbog svoje katastrofalne reakcije, ili bolje rečeno, nedostatka reakcije, na novonastalu situaciju uzrokovanu koronavirusom. Nakon vala kritika i angažmana sindikata radnika zbog uvjeta rada u distribucijskim centrima, koji, između ostalog, onemogućavju obvezno socijalno distanciranje svojim radnicima, Net-a-porter je konačno popustio pod pritiskom i obavijestio svoje kupce da do daljnjeg obustavlja svoje usluge. To konkretno znači da su zatvorili svoje distribucijske centre diljem Europe i Amerike, pa su dostave trenutno moguće jedino kupcima u azijsko-pacifičkoj regiji.

Članovi sindikata su ovom prigodom izjavili kako: “Sad nije vrijeme za fokusiranje na slanje luksuzne robe ljudima koji ne mogu izaći iz kuće, ako to znači da su radnici bespotrebno izloženi riziku zaraze.” S obzirom da zapošljavaju ogroman broj ljudi- primjerice, u njihovom centru za distribuciju u Londonu do prekjučer je u nepovoljnim uvjetima radilo čak 550 ljudi- nadamo se da odluka nije donesena puno prekasno i da posljedice za radnike neće biti kobne.

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Od danas je internetska ponuda bogatija za još jednu modnu trgovinu!

Obnovite svoju garderobu u online shopu Garderoba Concept Storea!

Ova odjeća natjerat će vas da počnete vježbati

Moda koja će vas natjerati da zavolite vježbanje

Ljubav u doba korone

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik odlučila je dati svoj doprinos u borbi ljubavi protiv korone i osmislila mini kolekciju vjenčanica upotpunjenu šarmantnim zaštitnim maskama.

I Stella McCartney osjeća krizu: smanjila broj zaposlenih i odrekla se svoje plaće

Dizajnerica je bila prisiljena na rezanje troškova zbog pandemije, koja je i njezinom brendu nanijela ogromnu štetu

▲ Povratak na vrh