Domaći dizajn u Laubi

23.04.2014.

Svi putevi vode na poznatu adresu zagrebačkog muzeja

Be4trend & JAM.. daju vjetar u leđa mladim kreativcima, te u sklopu Tjedna dizajna Zagreb, 26. travnja u 20h, predstavljaju skupnu reviju perspektivnih novih imena modne scene, ali i legendarnog branda Borovo. Lauba – kuća za ljude i umjetnost, bit će žarište modnog događanja na kojem će svoje kolekcije predstaviti brandovi: Obekei, Toxicat, Emma & Nala Jewelry, Marmelo te Borovo powered by Max Factor make up.

 

 

OBEKEI

Katarina Smolić, studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, prije dvije godine pokrenula je vlastiti modni brand imena Obekei. Iza Katarine su zasad četiri kolekcije u kojima prevladavaju materijali poput kože, a s posljednjom kolekcijom mlada dizajnerica okrenula se crnoj boji. Upravo će najnoviju prikazati na reviji u Laubi.

 

OBEKEI

 

EMMA& NALA JEWELRY

Iza imena “Emma & Nala jewelry” ne stoji modni dvojac, već mlada zagrebačka dizajnerica nakita Sonja Žigić. Na reviji će predstaviti kolekciju ogrlica koje na konkretan način prenose esenciju njenog brenda – statement ogrlice koje je za ovu prigodu stavila u kontekst proljeća i ljeta, te će nam kroz paletu proljetno ljetnih boja pokazati razmjere svoje kreativne razigranosti.

TOXICAT

Toxicat će predstaviti svoju prvu kolekcija odjeće pod nazivom ‘A (symmetric) gameplay’ sa najnovijim modelima kreiranim upravo za ovu prigodu. Sloboda kombiniranja, igra geometrije, monokromatski tonovi, funkcionalnost te udobnost odraz su kolekcije. Dizajnerica je inspiraciju potražila u geometrijskim oblicima, jednostavnosti, te spajanju mekanih i udobnih materijala akromatskih boja tvoreći upečatljivu i prepoznatljivu igru simetrije i asimetrije.

 

TOXICAT

 

MARMELO

Tragom esencije samuraja.
Slijedeći gotovo božansku posvećenu pozornost i ritualne kodekse ponašanja. Prilažući žrtvu, uz odricanja, k nečem većem. Bruseći samodisciplinu i čast, spajajući intimnost s mudrošću. Slaveći vječno prisutnu ljepotu i njenu estetiku. Dok mač položen na njihovom odijelu oštricom ubada u prolazno,(p)okreće se kotač promjena. Kolekcija Samuraj modnog branda Marmelo, također je okosnica ove skupne revije.

BOROVO STARTAS & BOROSANE

Najnovije modele legendarnih Startasica i Borosana imati će priliku vidjeti svi oni koji u subotu budu u Laubi. Na reviji gledat ćemo nove modele Borosana i Startasica.

 

Revije u Laubi

 

Fotografije: press

Pročitajte i...

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 27. rujna do 5. listopada?

Jeste li gladni umjetnosti i mode?

Otkrijte kako ih pronaći od sutra u Laubi

U Laubi se otvara izložba "Hrvatske planine" iza koje stoji sjajni Stipan Tadić

U četvrtak 18. siječnja s početkom u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje izložbe umjetnika Stipana Tadića – "Hrvatske planine"

Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Hrvatski brend Obekei predstavlja kampanju za kolekciju "Meter Doesn't Matter"

Dizajnerica Katarina Smolić odmaknula se od sezonskog predstavljanja kolekcija pa sada predstavlja novu kolekciju svog rbenda Obekei koja je namijenjena cjelogodišnjem nošenju

▲ Povratak na vrh