Ekskluzivni komadi Lokomotiva by Lana Puljić na Elle Boutiqueu

06.11.2020.

Elaboriran, ženstven i moćan dizajn

S dizajnericom Lanom Puljić razgovarali smo o predstavljanju modnih kolekcija, inspiraciji i iznenađenju koje priprema za subotnji ELLE Boutique.

Što vam je trenutno najveća inspiracija?

Mislim da je kod mene inspiracija uvijek ista. Inspiracija je uvijek nešto što ide djelomično iz mene, a djelomično iz nekih vanjskih „inputa“. Zasigurno ova cijela nezahvalna situacija ima utjecaja i na moje stvaranje. Vjerujem da svaka kreativna osoba iz većine neizvjesnih situacija uspijeva izvući nešto poticajno i uspijeva svoje emocije i promišljanja kanalizirati prema nečem konkretnom i materijalnom. Ne dam se smesti i „izbaciti iz tračnica“. Inspiracija je uvijek oko mene, a moj kreativan rad je nešto što je najiskreniji iskaz mojeg promišljanja i osobnosti. Moram priznati da imam osjećaj kako je moja inspiracija zapravo neiscrpna i kako bih kad si dam vremena i prostora – mogla stvarati u nedogled…

Koji vam je osobno najdraži komad iz nove kolekcije?

To mi je nadasve nezahvalno pitanje. Mislim da je to kao da majku pitate koje joj je najdraže dijete. Ali da izbjegnem ove klišej odgovore – ako bih se morala odlučiti za jedan komad,  mislim da bi to bio kaput boje devine dlake. Vrlo je raskošan i bogat, zanimljivih detalja, u općem dojmu rekla bih pomalo klasičan, ali kada se uđe dublje u konstrukciju – nimalo klasičan, već veoma elaboriran i moćan, sa snažnim „statement“ detaljima u vidu faldi i proštepa. Volim i sakoe. Mislim da je dobar sako zaista nešto u što bi svaka žena trebala investirati – vječan je komad i uvijek dobro oblači.

Jeste li uslijed pandemije promijenili način na koji predstavljate svoje kolekcije?

Pa i da i ne. Već sam i prije pandemije donijela neke odluke vezane uz predstavljanje svojih kolekcija, a rekla bih da ih je pandemija samo „zacementirala“. Smatram da momentalno u situaciji u kojoj smo u Hrvatskoj predstavljanje u vidu revija pretjerano i nema smisla. Ako izuzmemo faktor brendiranja vlastitog brenda (koji nije za odbaciti!) revije kod nas zaista i nemaju pretjeranog smisla. Na revijama nema pravih, zapravo nikakvih buyera, a izuzev nekog PR-a kojeg tim revijama generiramo, pretjerane koristi i nema. Zato vjerujem da predstavljanje kolekcija leži u nekim iskrenim i autentičnim pričama koje su specifične za svakog pojedinog dizajnera. Mislim da trebamo iskoristiti tu prednost da kontroliramo apsolutno sve vezano uz naš brend i kolekcije predstavljati u skladu s našom inspiracijom, vizijom i na kraju i porukom koju želimo poslati određenom kolekcijom.

Koji su vam planovi za budućnost?

Pa planovi su uvijek brojni, ali se nažalost svakodnevno prilagođavaju novonastaloj situaciji. U planu su i nove kolekcije i potencijalne internacionalne suradnje. Nadam se da će se sve realizirati sukladno nekim planovima i željama. Želja mi je razvijati i graditi brend u skladu s mojim postulatima i vizijama samog brenda.  

Što ste pripremili za novi ELLE Boutique?

Za ovaj jesenski Elle Boutique pripremila sam jednu kombinaciju najuspješnijih komada iz prijašnjih kolekcija, kombiniranih s par komada iz nove kolekcije koju još niste imali prilike vidjeti. Nova kampanja će ugledati svjetlo dana kroz tjedan dana, tako da će vam Elle Boutique zapravo biti iznimna prilika da ekskluzivno vidite dio nove kolekcije i već sada nabavite pojedine komade s -20% popusta.

Dizajnerske komade Lokomotiva by Lana P možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Pročitajte i...

U 6:24 glazba je nadjačala sjećanje na potres

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa.

Na godišnjicu zagrebačkog potresa 22. ožujka 2021. u 6:24 koncert u HGZ-u - Glazba glasnija od potresa

U ponedjeljak 22. ožujka u 6:24 glazbenici će nastupiti u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda na koncertu simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa.

Samo barok'n'roll: Laura i njena kći plešu na stolicama dok slušaju barok!

Zagrebački potres gotovo je srušio njezin drugi dom - dvoranu Hrvatskog glazbenog zavoda - no glazbenica Laura Vadjon i ovog puta - kao, uostalom, i svaki puta kad joj je bilo teško - odlučno tvrdi: 'Najsnažnija sam kad mi je najteže!'

Lana Puljić svojom Lokomotivom stigla do Milana i otkrila nam kako se snašla na svjetskoj pozornici

Zagrebački brend Lokomotiva predstavio je na ovogodišnjem Milano Fashion Week-u kolekciju za jesen/zimu 2021., u sklopu platforme Emerging Talents Milan. Revija je održana u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače Palazzo Visconti, koja je poslužila kao savršena kulisa za samu prezentaciju, a mi smo tim povodom porazgovarali s dizajnericom Lanom Puljić

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Hrabre žene u crvenom poručuju: Moždani udar se može spriječiti

U petak, 5. veljače, svečanim obilježavanjem u Hrvatskom glazbenom zavodu završila je zdravstveno-edukativna akcija Dan crvenih haljina kojom se podiže svijest javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena.

▲ Povratak na vrh