Uživajte uz zvukove glazbe u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog glazbenog zavoda na ELLE Boutiqueu

06.11.2020.

Sutrašnji ELLE Boutique dokazuje da se moda i glazba vole: Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda i vokalistica Dora Dora uveličat će modno događanje, a magazin ELLE kao organizator će s dizajnerima dio sredstava prikupljenih od prodaje artikala donirati za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

Ove subote, od 10 – 19 sati održava se ELLE Boutique u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog glazbenog zavoda. Prekrasna zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, 144 godina stara „kuća u kojoj stanuje glazba“, ali i kuća u kojoj su snimljene mnoge modne priče domaćih dizajnera, pretrpjela je velika oštećenja u potresu ove godine, pa se modno događanje ELLE Boutique odvija pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod te ima dobrotvornu notu jer će magazin ELLE kao organizator s dizajnerima izdvojiti dio sredstava za obnovu HGZ-a.

Posebnom iskustvu pridonijet će i Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda te vokalistica Dora Dora koji će svojim glazbenim nastupima uveličati ELLE Boutique, a više o glazbenom programu pročitajte u nastavku.

Društveni komorni ansambl Hrvatskog glazbenog zavoda djeluje od 1999., a trenutno ima petnaestak članova, većinom glazbenih amatera sa srednjoškolskim glazbenim obrazovanjem. Pod umjetničkim ravnanjem pijanistice i profesorice klavira mr. art. Vesne Šepat Kutnar nastupaju kao solisti na raznim instrumentima, u pratnji klavira ili uz orkestar te u manjim komornim sastavima. U subotu će uz klavirsku pratnju Vesne Šepat Kutnar nastupiti Tereza Gabrić mezosopran, Ante Topić, tenor, Ivica Slobodić, saksofon te Luka Goletić, gitara, klavir i glas.

Raspored nastupa na ELLE Boutiqueu:

10:45h
Tereza Gabrić mezosopran
Vesna Šepat Kutnar, klavir

12:45h
Dora Dora
Tomislav Parmać, klavir

14:45h
Ante Topić tenor
Vesna Šepat Kutnar, klavir

15:45h
Ivica Slobodić saksofon
Vesna Šepat Kutnar, klavir

16:45h
Luka Goletić gitara, klavir i glas

Vokalistica Dora Dora prvostupnica je sociologije koja svoje slobodno vrijeme veže uz glazbu i umjetnost. Iza sebe ima uspješno odrađenu audiciju i upis na British&Irish Modern Music Institute u Berlinu kojeg će pohađati slijedeće jeseni. Redovita je polaznica “musical” programa škole pjevanja Husar&Tomčić s uspješno završenom radionicom njujorške “The American Academy of Music and Dramatic Arts”. Doru će pratiti Tomislav Parmać, pijanist, korepetitor. Dora Dora nastupit će u 12:45 s jazz klasicima Dinah Washington “What a Difference a Day Makes”, Elle Fitzgerald “Cheek to Cheek”, Billie Holiday “All of Me”, “You Know I’m No Good” Amy Winehouse i “Dream a Little Dream” Doris Day.

Pridružite nam se na cjelodnevnom modnom druženju, uživajte u glazbi uživo i podržite domaću modu i obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda! Dođite na Elle Boutique 7. studenoga, od 10 do 19 sati u Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu (Gundulićeva 6)!

Događanje će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, bit će omogućen siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Pročitajte i...

hgz

Ne propustite: Ruski virtuozi sviraju za HGZ

Jedan od najznačajnijih violončelista današnjice Boris Andrianov i svjetski poznati pijanist Andrej Gugnin na inicijativu Danijela Gašparovića, voditelja umjetničke organizacije Cristoforium, sviraju donatorski koncert za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

vortex strings

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.

U 6:24 glazba je nadjačala sjećanje na potres

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa.

Na godišnjicu zagrebačkog potresa 22. ožujka 2021. u 6:24 koncert u HGZ-u - Glazba glasnija od potresa

U ponedjeljak 22. ožujka u 6:24 glazbenici će nastupiti u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda na koncertu simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa.

Samo barok'n'roll: Laura i njena kći plešu na stolicama dok slušaju barok!

Zagrebački potres gotovo je srušio njezin drugi dom - dvoranu Hrvatskog glazbenog zavoda - no glazbenica Laura Vadjon i ovog puta - kao, uostalom, i svaki puta kad joj je bilo teško - odlučno tvrdi: 'Najsnažnija sam kad mi je najteže!'

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

▲ Povratak na vrh